Idol

50%

Zajímavosti 15

  • Stejně jako mnoho seriálů HBO vydaných na Filipínách, i tento seriál, včetně Euforie (2019) a Bílého lotosu (2021), má rating R-16 pro nesestříhanou verzi a R-13 pro sestříhanou verzi bez grafické nahoty, vulgarismů a užívání drog, a to podle pokynů MTRCB pro hodnocení televizního obsahu pomocí filmových ratingů.
  • Během rozhovoru pro časopis Variety Jane Adamsová důrazně zpochybnila obvinění z toxické atmosféry a zvěsti o misogynii během natáčení seriálu: "Úžasné pro mě je, že nikdo neposlouchá. To jsem za celý svůj život ještě nezažila, tak urputné 'Odmítáme změnit narativ'. Hlavně chci říct všem feministkám: 'Jděte do pr*ele'. Všechny ty ženy, se kterými pracuji, mluví o svých zkušenostech a vy je neposloucháte. Neposloucháte!"
  • Aby se ušetřily peníze za rozsáhlé dotáčky po odchodu Amy Seimetz, natáčela se většina seriálu v The Weekndově vlastním sídle v Bel Air za 70 milionů dolarů. Sam Levinson uvedl, že se s rodinou "v podstatě přestěhoval do Tesfayeho domu", aby dokončil natáčení, a The Weeknd dodal: "Z ložnic se staly zelené pokoje, koupelny byly určeny pro kadeřníky a maskéry. Ve sklepě jsme postavili hudební studio, abychom s Mikem Deanem, který nám pomáhal skládat hudbu, mohli během natáčení skládat hudbu."
  • V červnu 2023 prozradil zasvěcený člověk serveru Page Six, že pro čtvrtou epizodu byla natočena grafická, "nesmyslná scéna se spermatem", ale nakonec byla z konečného sestřihu vystřižena. Ve scéně Tedros škrtil Jocelyn, zatímco v ní "bez jejího souhlasu ejakuloval". Zdroj tvrdil, že to byl showrunner Sam Levinson, kdo scénu "explicitně" režíroval, zatímco se "smál a podsouval postavě The Weeknda repliky typu: "Patříš mi".
  • The Weeknd jako vliv na sexuální scény uvedl filmy Paula Verhoevena, zejména Základní instinkt (1992): "Verhoeven je králem satirického thrilleru 90. let - ano, v jeho filmech jsou momenty 'sexy', ale jsou tam i jiné momenty, které jsou velmi kýčovité a k popukání." Jocelyn a Leia se v prvním díle dívají na Základní instinkt. Seriál byl také nelichotivě přirovnáván k Verhoevenovým Showgirls (1995).
  • V březnu 2023 se třináct členů štábu a herců seriálu The Idol veřejně podělilo o své obavy z "extrémní" povahy seriálu poté, co byla moderátorka Amy Seimetz nahrazena Samem Levinsonem. Jedna osoba přirovnala přepracované scénáře k "jakékoli fantazii o znásilnění, kterou by měl každý toxický muž", zatímco další označili seriál za "sexuální mučící porno".
  • Herecký debut Jennie Kim.
  • Sam Levinson uvedl, že tento seriál se odehrává ve stejném vesmíru jako Euforie (2019).
  • O tvůrčích konfliktech na place týkajících se odchodu Amy Seimetz z pozice režisérky a výkonné producentky jako první informoval časopis Rolling Stone. V reakci na článek The Weeknd jednoduše sdílel ukázku ze seriálu, kde jeho postava (Tedros) poznamenává, že společnost časopisu je "prastará".
  • Marci Liroff, koordinátorka intimity, byla časopisem Variety dotázána, co si myslí o scéně, v níž byla fiktivní koordinátorka intimity strčena do skříně poté, co se snažila zabránit Jocelyn (Lily-Rose Depp) v odhalení ňader při focení. Liroffová řekla, že byla "zděšená" a cítila se "opravdu zrazená, že si z nás a z naší práce dělají legraci". Využívali nás jako terč vtipu."
  • Když se produkce zastavila a HBO se vydala "novým tvůrčím směrem", většina rolí byla přepsána a přeobsazena. Z hlavních hvězd zůstali pouze Lily-Rose Depp, The Weeknd, Suzanna Son, Troye Sivan a Jane Adams. Přestože se natáčelo více než sedm měsíců, hlavní hvězdy Steve Zissis a nováček Juliebeth Gonzalez nebyli povoláni zpět na velké dotáčky. Z vedlejších herců se nevrátili ani Elizabeth Berkleyová, Tunde Adebimpe, Anne Hecheová (ve svém posledním televizním vystoupení), Nico Hiraga, Maya Eshetová, Tyson Ritter, Kate Lyn Sheilová, Liz Caribelová, Finley Rose Slaterová (jako mladá Jocelyn ve flashbackových sekvencích) a Melanie Liburdová, která se nakonec krátce objevila jako členka sekty.
  • Podobně jako v případě seriálu Euforie (2019) Sama Levinsona se i při natáčení Idolu objevily zprávy o zmatcích na place kvůli špatnému pracovnímu prostředí, přepisování scénáře na poslední chvíli a problémům s rozpočtem.
  • Dne 30. srpna 2023 bylo oznámeno, že HBO seriál po jedné sezóně zrušila po převážně negativních recenzích a kontroverzích týkajících se pracovních podmínek.
  • Dne 25. dubna 2022 Variety oznámil, že seriál bude přepracován a projde výrazným přetáčením se změnami v obsazení a štábu kvůli změně tvůrčího směřování. Zprávy tehdy tvrdily, že spolutvůrce a herec Abel "The Weeknd" Tesfaye má pocit, že se seriál příliš přiklání k "ženskému pohledu", ačkoli Tesfaye tato tvrzení popřel.
  • Režisérka Amy Seimetzová projekt opustila 25. dubna 2022 v souvislosti s tvůrčími změnami seriálu. Na pozici režiséra seriálu nastoupil spolutvůrce Sam Levinson.