Neskutečná Anna

66%

Zajímavosti 5

  • Dokončení série se o více než rok zpozdilo kvůli pandemii koronaviru. Ačkoli byla většina dílů natočena ještě před odstávkami souvisejícími s pandemií, které začaly v březnu 2020, natáčelo se mimo pořadí epizod a herci a štáb se museli znovu sejít v polovině roku 2021, aby natáčení dokončili. Zpoždění je na obrazovce "vidět" v pozadí za každou exteriérovou scénou natáčenou na místě: jedna epizoda může přeskakovat mezi scénami natáčenými během mrazivé newyorské zimy a scénami natáčenými v létě.
  • V minisérii není zmíněna skutečnost, že Netflix a Shonda Rhimes, jejíž produkční společnost seriál produkovala, získaly opci na článek Jessicy Pressler o Anně jen několik měsíců poté, co vyšel v tisku - téměř rok před jejím skutečným soudním procesem. Pressler se soudu zúčastnila, ale pouze za účelem jeho zařazení do minisérie; v té době se s New York Magazine rozešla.
  • Představitelka Vivian Kentové Anna Chlumsky je založena na skutečné americké novinářce Jessice Pressler.
  • Anna Chlumsky hraje roli novinářky, kterou před třemi lety ztvárnila Julia Stiles ve filmu Hustlers (2019).
  • Představitelka hlavní role Julia Garner v rámci výzkumu pro roli skutečně navštívila Annu Delvey (rozenou Annu Sorokin) ve věznici Rikers Island. Během rozhovoru se Delvey Garner zeptala, jak probíhá natáčení a jak ji hodlá v seriálu ztvárnit. Garner považovala Delvey za chvílemi docela zastrašující, a to i za přítomnosti novinářky a spoluscenáristky seriálu Jessicy Pressler, která byla v místnosti přítomna po celou dobu rozhovoru.