Wish Man

69%

Zajímavosti 7

  • Na začátku filmu žily postavy ve městě Schaumburg ve státě IL . V té době byl Schaumburg především velkou zemědělskou oblastí s mnoha stromy, zemědělskými poli a rovinatou půdou.
  • Původní scénář počítal pouze se čtyřmi "rváči", ale scenárista a režisér Theo Davies nechtěl odmítnout žádné dětské herce a přidal je jako placený kompars, aby je udržel na place.
  • Make-A-WishВ® je registrovaná ochranná známka americké nadace Make-A-Wish Foundation. Společnost Wish Man není přidružená, spojená ani sponzorovaná Make-A-Wish Foundation of America.
  • Zažil jsem to, udělal jsem to: Robert Pine hraje seržanta dálniční policie v Arizoně Eddieho Newmana, který přidělí veteránovi Shankwitzovi nováčka. O 42 let dříve ve filmu CHiPs (1977) hrál seržanta kalifornské dálniční hlídky Joea Getreara. Původní dějová linie tohoto seriálu se týkala motorového veterána Jona Bakera, kterého hrál Larry Wilcox (zde se objevuje jako John Foster), jenž zaučoval nezkušeného motorového policistu.
  • Několik hlavních herců hrálo v jiných seriálech dozorčí nebo jiné strážce zákona. Robert Pine hrál seržanta Joea Getreara v seriálu CHiPs (1977). Tom Sizemore hrál poručíka Sama Colea v seriálu Po stopách zločinu (2002) a kapitána Vincenta Fryera v seriálu Havaj 5-0 (2010). Bruce Davison hrál kapitána/zástupce náčelníka Wylera v seriálu Hunter (1984). Larry Wilcox hrál policistu CHP Johna Bakera (spolu s Pinem) v seriálu CHiPs.
  • Robert Pine pozdraví Larryho Wilcoxe slovy: "Ahoj Johne." Dále se baví o nevyléčitelně nemocném dítěti, které je posedlé seriálem CHiPs (1977), a Pineova postava pronese několik negativních poznámek o tomto seriálu. Tato část filmu se odehrává v roce 1980. V té době Pine i Wilcox hráli v CHiPs jako seržant Joe Getrear, respektive strážník Jon Baker.
  • Frank Shankwicz byl konzultantem tohoto filmu o sobě samém a přesvědčil místní podnikatele z Prescottu v Arizoně, aby mu bezplatně poskytli záběry z natáčení. Protože v Arizoně neexistuje systém filmových kreditů, měli omezený rozpočet a Frank chtěl, aby se film natáčel v jeho rodném městě.