Královny kupónů

62%

Zajímavosti 6

  • Pán u pultu se zbraněmi cituje filmy o Johnu Wickovi jako reklamu na zbraně. Nicméně hackování kupónů začalo v roce 2012, což je dva roky předtím, než se objevily filmy o Johnu Wickovi.
  • Když žena na klinice pro léčbu neplodnosti radila Connie (Kristen Bell) o anonymních dárcích spermatu, zmínila se, že jeden velmi populární muž daroval více než 400 spermií. Je možné, že se jednalo o interní vtip o roli herce Vince Vaughna ve filmu Delivery Man (2013). Vaughnova postava Davida Wozniaka ve filmu Delivery Man byla obvyklým dárcem spermatu a zplodila 533 dětí. 142 z těchto dětí podalo spojenou hromadnou žalobu, aby donutilo kliniku pro léčbu neplodnosti odhalit jeho totožnost.
  • O tomto skutečném příběhu již dříve pojednával dokumentární seriál stanice CBS Královna kupónů (2018).
  • Na kuponu General Mills je uvedeno "Hodnota pro vyplacení v hotovosti: 1/20 hodnoty Všechna práva vyhrazena." Pravděpodobně mělo být napsáno "hodnota: 1/20 jednoho centu" nebo podobně.
  • Tento film je založen na skutečném příběhu tří žen: Robin Ramirez, Marilyn Johnson a Amiko "Amy" Fountain. Podrobnosti byly poprvé odhaleny po úterní ranní razii, kterou v červenci 2012 provedlo policejní oddělení ve Phoenixu v Arizoně. Mezi zabavenými věcmi byly falešné kupony v hodnotě 25 000 000 dolarů, 22 útočných zbraní a 21 vozidel včetně 40stopého člunu. v únoru 2013 všechny tři ženy přiznaly vinu. Fountain a Johnson se přiznaly každá k jednomu obvinění z padělání. Ramirez se přiznala k padělání, podvodu a nezákonnému ovládání podniku. Ramirez byla odsouzena k 24 měsícům vězení a sedmileté zkušební době. Bylo jim také nařízeno zaplatit společnosti Proctor & Gamble více než 1,2 milionu dolarů.
  • Poštovní inspektor Connie sdělí, že za každých 100 000 dolarů získaných podvodem je 1 rok a že jí hrozí 40 let. V pozdější scéně jiný pracovník pošty říká, že ukradli 40 milionů ve falešných kuponech. 100 000 x 40 dolarů jsou 4 miliony, nikoli 40 milionů.