Furiosa: Sága Šíleného Maxe

AI
75%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 9

  • Yahya Abdul-Mateen II byl již dříve angažován do hlavní role.
  • Chris Hemsworth zveřejnil na Instagramu fotografii (červen 2022), která naznačuje jeho účast ve filmu.
  • Kromě mladší Furiosy se ve filmu údajně objeví i mladší Immortan Joe.
  • V jedné fázi vývoje se uvažovalo o Jodie Comer pro roli Furiosy a o Richardu Maddenovi pro jednu z hlavních mužských rolí.
  • Natáčení scén u brány a zvukových scén probíhalo v červenci až srpnu 2022 na prázdném sídlišti v Sydney (Melrose Park/Ermington).
  • Chris Hemsworth řekl: "Když děláte akční film, hodně často zkoušíte různé věci, experimentujete a snažíte se udělat sekvenci co nejpůsobivější a největší, máte zálohy a další možnosti, a to může být vyčerpávající. Práce s Georgem byla osvěžující v tom, že každý záběr byl promyšlený. Každý jednotlivý záběr byl nezbytný. Obsluhoval celek. Byl součástí velkolepějšího plánu a sdělení, takže nedocházelo k plýtvání. Všechno, co vidíte, je podstatné, něco znamená a podporuje cestu postav, příběh, celkový oblouk filmu. Bylo to vyčerpávající tím nejlepším způsobem. Všichni jsme se ukázali a byli jsme ochotni se angažovat a vrhnout se do služby této cestě, tomuto filmu a této sérii, která existuje už 40 a něco let."
  • George Miller se podle režiséra Edgara Wrighta setkal s Anyou Taylor-Joy hned poté, co viděl její výkon v hrubém sestřihu filmu Poslední noc v Soho (2021).
  • Producent filmu Mad Max: Fury Road a první asistent režie P. J. Voeten o obsazení Chrise Hemswortha řekl: "George si Chrise [Hemswortha] nejprve vyhlédl ze zdvořilosti a pak se do té myšlenky zamiloval. Bude hrát zcela proti typu, hlavního záporáka. Bohužel musíme najít všechny naše další postavy, které už tu nejsou: nového Nesmrtelného, nového Farmáře s kulkami a několik dalších."
  • Natáčení je naplánováno v Novém Jižním Walesu v Austrálii. Všechny filmy o Šíleném Maxovi se natáčely v Austrálii, s výjimkou filmu Fury Road, kdy rekordní srážky proměnily obvykle vyprahlé pouštní oblasti ve svěží zelené porosty.