Dr. Death

74%

Zajímavosti 5

  • Precepce je postgraduální vzdělávání, tedy praktický výcvik pod vedením lékaře nebo chirurga, který ovládá určitou techniku. Například: zavádění stentu do koronární tepny nebo laparoskopická operace.
  • Páteřní přístup je důležitou součástí zákroku fúze páteře. Fúze páteře se používá ke zmírnění bolesti prostřednictvím stabilizace segmentu páteře. Minimálně invazivní zákrok fúze páteře spojí dva nebo více obratlů dohromady a vytvoří mezi nimi pevnou strukturu. Fúze zastaví nebo omezí pohyb, který způsobuje bolest, a poskytne pacientovi určitou úlevu. Tyto zákroky lze provádět na kterémkoli úseku páteře, ale nejčastěji se provádějí v krční (krk) a bederní (dolní část zad) oblasti. Fúze páteře se používá k léčbě degenerativního onemocnění plotének, spondylolistézy (kdy se jedna z kostí páteře, tzv. obratel, posune dopředu) a dalších bolestivých stavů páteře. Při minimálně invazivní operaci páteře je na páteř naroubován kostní materiál pomocí titanových klecí (distančních prvků), destiček, tyčí a šroubů. Sloučení páteře lze provést několika technikami. Zadní přístup umožňuje přístup k páteři pacienta ze zadní strany. Přední techniky zpřístupňují páteř pacienta zepředu a boční postupy zpřístupňují páteř ze strany. Existuje více variant operačních technik šikmého, předního a bočního přístupu k páteři a některé případy vyžadují použití více metod, aby byl zajištěn nejlepší výsledek pro pacienta.
  • Po ukončení lékařské fakulty: Přechodný rok rezidentury - jednoletá rezidentura. Připravuje rezidenty na pokročilé rezidentské vzdělávání pro specializace, jako je dermatologie, neurologie a další lékařské obory. Studenti stráví čas na různých klinických rotacích v lůžkové medicíně, všeobecné chirurgii, lůžkové psychiatrii a dalších. Budete také vystaveni různým pacientům s různými diagnózami, které vám pomohou zdokonalit vaše lékařské dovednosti. Jedná se v podstatě o prodloužení posledních dvou let studia medicíny, které klade velký důraz na klinické rotace.Internship - první rok typického rezidenčního programuResidency - v závislosti na programu může trvat od tří do sedmi let, doba slouží ke specializaci v určitém oboru medicínyFellowship - subspecializace.
  • Pracovní název seriálu byl "The Dirty Deeds of Duntsch", ale Joshua Jackson pohrozil, že pokud se název nezmění, odejde z produkce.
  • Doktora Duntche měl původně hrát Jamie Dornan (Pád, Padesát odstínů šedi), ale kvůli pandemii koronaviru ho nahradil Joshua Jackson. Dornan a jeho rodina byli na natáčení v New Yorku, když USA zasáhla pandemie a země se začala uzavírat. Dornan (a jeho rodina) se mohli bezpečně vrátit zpět do Velké Británie.