Creepshow

65%

Zajímavosti 9

  • V červenci 2018 byl oznámen televizní seriál Creepshow, jehož producentem je Greg Nicotero a distributorem streamovací služba Shudder.
  • V jedné z epizod první série je otevřena lednička a na jejím boku leží krabice s mlékem, na které je napsáno ztracené dítě. Je to stejná krabice od mléka ze seriálu Ztracení chlapci s obrázkem Laddieho Thompsona. Laddie byl mladý upír z Davidovy skupiny v seriálu Ztracení chlapci.
  • Na rozdíl od filmů se na sérii Creepshow bude podílet několik režisérů namísto jednoho. Mezi ohlášené režiséry jednotlivých segmentů patří David Bruckner, Roxanne Benjamin, Rob Schrab, John Harrison, Greg Nicotero a Tom Savini; poslední tři jmenovaní pracovali na prvních dvou dílech Creepshow.
  • Na režisérské stoličce jedné z epizod se nyní objevil veterán hororových maskérských efektů a oblíbenec fanoušků Tom Savini.
  • V epizodě "Skincrawler" je ve vitríně vystavena socha Pazuzu z filmu Vymítač ďábla.
  • Showrunner Greg Nicotero v rozhovoru pro Entertainment Weekly v červenci 2019 uvedl, že pracoval na několika testovacích snímcích, od svých začátků, kdy asistoval kolegovi Tomu Savinimu u zombie klasiky George A. Romera Den mrtvých z roku 1985, až po výkonnou produkci a režii seriálu The Walking Dead na stanici AMC. Dohled nad novým antologickým hororovým seriálem Creepshow společnosti Shudder ale považoval za svůj dosud nejtěžší profesní úkol. Řekl: "Byl jsem velmi ambiciózní a pustil jsem se do Creepshow s velkou houževnatostí. Měli jsme natočit šest epizod, ale trval jsem na tom, abychom v šesti epizodách natočili dvanáct příběhů, protože jsem chtěl mít pocit, že jde o Creepshow. Takže jsme nakonec museli každé tři a půl dne vytvořit úplně nový vesmír s úplně novým obsazením. Fuj, každou noc jsem nemohl spát, protože jsem se snažil vymyslet, jak to uděláme! Bylo to šílené. Byla to ta nejtěžší věc, kterou jsem kdy v životě dělal. Teď, když vidím, jak se to dává dohromady, a když dávám všechny ty třešničky na dort, je to docela velkolepé."
  • Ve filmu Creepshow se objevuje plejáda nových i starých hvězd, vedle Adrienne Barbeau se vrací i David Arquette, Tobin Bell, Jeffrey Combs, Giancarlo Esposito, Kid Cudi a Big Boi.
  • Adrienne Barbeau, která se objevila v původním filmu Creepshow jako Billie v "Bedně", byla také obsazena. Její epizoda se jmenuje "Gray Matter" (Šedá hmota), povídka Stephena Kinga z roku 1973, publikovaná v jeho sbírce Night Shift (Noční směna) z roku 1978, kterou adaptovali Byron Willinger a Philip de Blasi (The Commuter) v režii showrunnera seriálu Grega Nicotera.
  • V segmentu "The House of Head" je indián přesnou kopií indiána z filmu Creepshow 2 "Old Chief Wood'nhead". Také popelník na stole vedle hlavy je replikou vražedné zbraně z filmu "Den otců" v původní Creepshow.