Viktoriánky

72%

Zajímavosti 5

  • První návrat Josse Whedona k televizi od seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (2013-2020).
  • 12. prosince 2022 server Deadline oznámil, že společnost Warner Bros. Discovery seriál zrušila po odvysílání poloviny sezóny. Všechny epizody mají být vyřazeny i z knihovny HBO Max a případně prodány jiným streamovacím službám.
  • Joss Whedon seriál vytvořil, napsal a režíroval většinu prvních šesti z dvanácti epizod. V listopadu 2020 však po dokončení natáčení šesté epizody odstoupil a HBO jmenovala novou showrunnerkou a výkonnou producentkou Philippu Goslett. Whedon po svém odchodu v prohlášení napsal: "Tento rok bezprecedentních výzev ovlivnil můj život a perspektivu způsobem, který jsem si nikdy nedokázal představit, a přestože vývoj a produkce seriálu The Nevers byly radostnou zkušeností, uvědomuji si, že míra odhodlání, kterou vyžaduje další postup, je v kombinaci s fyzickými nároky na natáčení tak velkého seriálu během globální pandemie větší, než jsem schopen zvládnout, aniž by práce začala trpět. Jsem skutečně vyčerpaný a stahuji se, abych svou energii věnoval svému vlastnímu životu, který je také na pokraji vzrušující změny. Jsem hluboce hrdý na práci, kterou jsme odvedli; jsem vděčný všem výjimečným hercům a spolupracovníkům a HBO za příležitost utvářet další zvláštní svět. Nevers je opravdová práce z lásky, ale po více než dvou letech práce je láska asi tak všechno, co mohu nabídnout. Ta nikdy nevyprchá." Podle zdrojů byl možná nucen odejít kvůli několika obviněním na jeho adresu z vytváření nepřátelského pracovního prostředí v jiných filmech a seriálech, ačkoli za tento seriál proti němu žádná obvinění nebyla.
  • První sezóna se bude skládat z 12 dílů rozdělených do dvou částí po šesti dílech. Premiérová epizoda první šestice se vysílala 11. dubna 2021. HBO zatím neoznámila, kdy bude odvysílána druhá šestice. Whedon projekt opustil, jakmile se na konci roku 2020 dokončilo natáčení šesté epizody. Produkční plán se tam zastavil částečně kvůli COVID-19 a částečně kvůli obrovskému množství práce na VFX, kterou bylo třeba udělat. Philippa Goslett se stala oficiální showrunnerkou pro druhou polovinu 1. série, která se má začít natáčet koncem roku 2021. Goslettová nastoupila několik měsíců po zahájení postprodukčního procesu a společně se zbývajícími tvůrci dokončila prvních šest epizod před jejich premiérou. Když mluvil o přestávce v harmonogramu uvedení mezi šestou a sedmou epizodou kvůli problémům s produkcí, Casey Bloys, šéf obsahu HBO a HBO Max, uvedl: "A v šesté epizodě došlo k jakési přirozené dějové přestávce. Takže to byla myšlenka, že se odvysílá šest epizod. Abychom měli alespoň něco, co můžeme nabídnout předplatitelům a fanouškům." Bloys také uvedl, že Goslett a její tým scenáristů nyní pracují na druhé várce scénářů a "v průběhu týdnů budeme mít lepší představu o tom, kdy budou odvysílány". Whedonův osobitý tvůrčí rukopis, zejména v dialozích, byl patrný v prvních šesti epizodách. Některé zdroje se ptaly, zda bude seriál schopen udržet kvalitu a jedinečnost seriálu a postav, zejména Whedonův osobitý styl dialogů, když bude mít zbývající epizody na starosti úplně jiný člověk.
  • Premiérový díl z 11. dubna 2021 sledovalo v lineárním vysílání a digitálním vysílání něco přes 1,4 milionu diváků, což je nejlepší start nového seriálu HBO Original na HBO Max.