Zločiny Velké Prahy

56%
Zločiny Velké Prahy
Plakát traileru
Dne 1. ledna 1922 došlo ke sloučení centrální Prahy s třiceti osmi městy a obcemi, které ji obklopovaly. Vznikla tak Velká Praha a pražská státní policie začala pracovat tam, kde dosud působilo jen četnictvo. Byl to prostor méně bohatý a vznešený, ale o to pestřejší a živější. Velká Praha byla tvořena nejen klasickou městskou zástavbou, ale i vesnicemi, lesy, zemědělskými statky, továrnami, bohatými vilami i chudinskými slumy. Hlavní postavou je inspektor Budík, muž velmi lidský, zmítaný nectnostmi i slabostmi, nicméně také mimořádně bystrý, všímavý a především schopný velké psychologické exhibice, kterou se vyznačují slavní detektivové. Zmítá se ale územím Velké Prahy - ani městem, ani venkovem - odsunutý z centra města bank, restaurací, divadel, která tak miluje. Stále elegantní se brodí v blátě a hnoji předměstí a soustřeďuje svůj mozek na nečekané zkratky a obraty. (Česká televize)




Recenze: Zločiny Velké Prahy

Kinobox.cz
60%

Zločiny Velké Prahy tedy nejsou klenotem na poli kriminálních seriálů, neoznačila bych je ale ani za naprostý průšvih, či jednoduchou zábavu pro jednoduché publikum, jak uvádí několik ohlasů. Seriál sice nesklidí takový úspěch, v jaký všichni asi doufali, ale podle mého názoru je tvorba české televize stále ve všech ohledech lepší než cokoli, pro v posledních letech nabídla produkce Novy, Primy nebo Barrandova. Česká televize se stále snaží o kvalitní televizní tvorbu pro široké publikum diváků a snaží se spolupracovat s osvědčenými televizními i filmovými tvůrci.


Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Podle mě horší varianta Četnických humoresek. Víc náboženství, víc sexu (asi si na ČT myslí, že jim tak stoupne sledovanost), vtip téměř žádný, věcné i jazykové nesrovnalosti. Odbyté až běda!!! "Naštěstí" má ČT hodně jednodušších diváků, kteří jí prakticky všechno odpustí a všechno nazvou uměleckým počinem!

Dodatečné informace

Původní název:
Zločiny Velké Prahy (více)
  • Česká republika Zločiny Velké Prahy
Premiéra v ČR:
4. 4. 2021
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch