Tajná invaze

62%

Zajímavosti 8

  • Několik aut ve scénách v Moskvě má volant na pravé straně. Naznačuje to, že se scény ve skutečnosti natáčely ve Velké Británii.
  • V celém seriálu jsou agenti amerických tajných služeb působící ve Velké Británii zobrazováni s použitím střelných zbraní. Jedná se o nepřesnou ozbrojenou ochranu zahraničních hodnostářů a diplomatů včetně amerického prezidenta, kterou zajišťuje oddělení parlamentní a diplomatické ochrany Metropolitní policie. Přísné britské zákony o zbraních brání komukoli kromě britských policistů používat ve Velké Británii ruční nebo útočné zbraně.
  • Seriál je devátým projektem Cobie Smulders v MCU po: Avengers (2012), Agenti S.H.I.E.L.D. (2013), Captain America: (2014), Avengers: (2015), Avengers: Age of Ultron (2015), Avengers: (2018), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: (2019), Spider-Man: Daleko od domova (2019) a Co kdyby...? (2021).
  • Producenti jako vliv na seriál uvádějí špionážní snímky Ve jménu vlasti (2011), Takoví normální Američané (2013) a Třetí muž (1949), díla spisovatele špionážních románů Johna le Carré a western Hledači (1956).
  • Hlavní natáčení skončilo v dubnu 2022, ale v červnu bylo oznámeno, že seriál čeká čtyřměsíční dotáčení, které začne v polovině července.
  • Původní komiks "Tajná invaze" byl událostí, která zasáhla celou Zemi; autoři rozsah zmenšili a udělali z něj špionážní thriller s Nickem Furym a Talosem v hlavní roli.
  • Kingsley Ben-Adir si pro tuto roli osvojuje velšský přízvuk. Říká, že ho k tomu vedly následující důvody: "Hledali jsme různá místa, odkud by mohl pocházet - Birmingham už byl samozřejmě zpracován, Peaky Blinders to udělali, takže to nefungovalo. V Butetownu žije rasově smíšená komunita, a tak jsem si řekl, že by to mohl být pěkný způsob. Je to velká karibská komunita, která má i vojenskou historii, takže jsem začal mluvit s lidmi z okolí, abych vymyslel charakter postavy."
  • Podle Samuela L. Jacksona měl Marvel problémy s fanoušky, kteří během natáčení létali s drony nad hlavou a snažili se vypustit spoilery, takže "jednoho sestřelili. A jeden sledovali až k místu, kde byl ten chlap. Našli ho a ano, dostali ho."