65

55%
65

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)




Recenze: 65

Kinobox.cz
65%

Osobně bych tipoval, že Beck s Woodsem svou první velkou šanci zkrátka neustáli a následně se někdo pokusil materiál zachránit ve střižně, ale nebylo z čeho brát. Výsledkem je šablonovitá, nezajímavá sci-fi plná klišé a chyb v návaznosti, která působí dojmem takových těch levnějších exkluzivních filmových produkcí, jakými svou knihovnu zahlcuje Netflix. A to není dobrá vizitka.


filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
3
65 je ukázkou promrhaného potenciálu, na kterém by kdejaká kreativní hlava zvládla vystavit mnohem více, duo Scott Beck a Bryan Woods ovšem jednoduše zklamává za psacím stolem i kamerou a dokazuje, že i výtečný herec může někdy s výběrem svých projektů šlápnout vedle. Zrovna tenhle přešlap díky účasti Adama Drivera skutečně bolí.... Více zde
hrumsrt
hrumsrt
9 352 bodů
4
Nápad zasadit příběh na Zemi do doby, kdy tady běhali dinosauři je super a svým způsobem jde o splnění nějakého diváckého snu, který toužím ve filmu vidět.. Navíc pod projektem je podepsané duo stojící za fantastickým kouskem, nejlepším hororem posledních let - Tichým místem. A nakonec v hlavní roli Adam Driver, jenž po čem sáhne (a není to od Netflixu) je přinejmenším zajímavý snímek, ale spíš jde o filmovou událost, která se mi pokaždé trefí do vkusu, ať už zrovna zachraňuje rodinný podnik, anebo přímo manželský svazek.. Ovšem tentokrát Adam sáhl vedle a i když jeho skoro one-man show je pořád minimálně snesitelná, tak tohle se uhrát nedá. Příběh lákající na dinosauří dobrodružství ve stylu modernizace Cesty do pravěku, který ale na každém kroku dohání smutně rozvržený rozpočet a docela šmejdské bulíkování diváka.. Nakonec bych i něco zkousl a projektu ledaco odpustil, ale když on toho nabízí pramálo. Takže i na skromné stopáži jsem po půlhodině utíkal myšlenkami jinam.. Nevypadá to vůbec špatně a tvůrci se rozhodli všechny peníze vrazit do těch pár tolik chtěných scén, ale když já bych radši ocenil lacinější béčko než tenhle kalkul.. Nezáživný kousek, o který by nikdo normálně ani nezavadil. 35%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
65tka nie je nakoniec katastrofa ako sa dalo ocakavat podla mnohych odkladov uvedenia do kin, ale nie je to ani dobry film. Je skvele vidiet Adama Drivera v poriadnej akcnej ulohe a najlepsie momenty filmu pripominaju Quiet Place (reziserske duo stoji za jeho scenarom), skoda ze tych momentov nie je prilis vela a namiesto budovania napatia je tu dost klasickych lakaciek. Problemy s prestrihavanim filmu je dost citit, lebo i napriek relativnej kratkosti je tempo dost nevyvazene. Film ktoremu viac padne televizor doma ako filmove platno.


Dodatečné informace

Původní název:
65 (více)
  • USA 65
  • USA Probuzená světů
Premiéra v ČR:
16. 3. 2023
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
55 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
65 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch