Little Fires Everywhere

77%

Zajímavosti 6

  • Závěrečné dílo režisérky Lynn Shelton .
  • V kadeřnickém salonu navrhne Elena (Reese Witherspoon), aby se Izzy nechala ostříhat podobně jako Rachel z Přátel (1994). Reese Witherspoon hrála sestru Rachel v seriálu Přátelé a zahrála si také po boku Jennifer Aniston ve filmu Ranní show (2019).
  • Znovu se setkávají Reese Witherspoon a Joshua Jackson, kteří se objevili ve filmu Kruté úmysly (1999).
  • V prvním díle Elena říká Mie, že veřejné školy v Shaker Heights jsou "soukromé školy za ceny veřejných škol". To je prakticky stejná věta, kterou Madeline (rovněž hraná Reese Witherspoonovou) říká Jane o montereyských školách v 1. díle seriálu Velké malé lži.
  • Výkonná producentka a režisérka Lynn Sheltonová zemřela v roce 2020, pouhé tři týdny po vydání poslední epizody první série.
  • Ve výchozím románu Celeste Ngové zůstala rasa Mii Warrenové záměrně nejasná a neurčitá. Obsazením Kerry Washingtonové do role Mii Warrenové v této adaptaci se Warrenová stala černošskou postavou. Během rozhovoru s Terrym Grossem v pořadu Fresh Air v National Public Radio v dubnu 2020 Washingtonová řekla: "Když jsem se poprvé setkala se spisovatelkou Celeste Ng, vlastně mi přiznala, že si vždycky Miu představovala jako barevnou ženu a že ji lákala myšlenka napsat Miu jako černošku. Neměla však pocit, že by měla autoritativní hlas, který by to dokázal správným způsobem. A tak se v románu k její rase vyjadřovala tak trochu neurčitě. Bylo tedy vzrušující, že jsme se s Celeste dokázali ponořit do míst, kde chtěla knihu rozvinout způsobem, který v ní už žil."