Tesla

49%

Zajímavosti 4

  • Ethan Hawke je po Davidu Bowiem ve filmu The Prestige (2006), Nicholasi Houltovi ve filmu The Current War (2017) a Petaru Bozovicovi ve filmu Tajemství Nikoly Tesly (1980) čtvrtým hercem, který ztvárnil Nikolu Teslu v celovečerním filmu.
  • Měl být natočen na 35mm film, ale kvůli nízkému rozpočtu a některým producentům se tvůrci museli uchýlit k digitalizaci.
  • Při pití čaje v laboratoři v Coloradu je Nikola Tesla viděn, jak pije ze šálku, který má na dně etiketu s potiskem nákupu, podobně jako moderní etikety, etikety se používají od roku 1930.
  • Vypravěč tvrdí, že "George Westinghouse se v šestnácti letech přihlásil do občanské války, sloužil u námořnictva na severní straně a byl povýšen na desátníka". To není pravda. V roce 1861, ve věku patnácti let, Westinghouse narukoval do Newyorské národní gardy (pozemní jednotka), ale později byl rodiči povolán domů. V roce 1863 znovu narukoval k 16. newyorské kavalerii (další pozemní jednotka), kde dosáhl hodnosti desátníka. V roce 1864 vstoupil do námořnictva a sloužil na lodi USS Muscoota jako zastupující třetí asistent strojníka. Ačkoli "lodní desátník" byla v námořnictvu Unie pozice (nikoli hodnost), Westinghouse na této pozici nikdy nesloužil.