Jednotky vesmírného nasazení

68%

Zajímavosti 11

  • Vesmírné síly v tomto seriálu se zdají být mnohem čerstvější organizací než skutečné americké vesmírné síly v reálném životě; hlavní postava o nich mluví jako o "skvělé příležitosti začít něco od nuly". Ve skutečném životě však byly Vesmírné síly Spojených států amerických reorganizovány z Velitelství kosmických sil letectva a dalších kosmických prvků letectva na Vesmírné síly Spojených států amerických, čímž vznikla první nová nezávislá vojenská služba od roku 1947, takže navzdory nově nabyté nezávislosti byly skutečné Vesmírné síly původně vytvořeny (v prosinci 2019) z existujících prvků a jednotlivců, kteří již pracovali v podstatě ve stejných funkcích, a nikoliv jako něco, co by bylo založeno "od nuly".
  • Zrušeno po skončení druhé sezóny v dubnu 2022.
  • V seriálu hrají čtyři stálí členové souboru Christophera Guesta, který se věnuje zesměšňování: Michael Hitchcock, Jane Lynchová, Don Lake a nedávno zesnulý Fred Willard.
  • Tvůrci Greg Daniels a Steve Carell již dříve spolupracovali na americké verzi seriálu The Office (2005). Daniels byl tvůrcem tohoto seriálu a Carell v něm hrál prvních sedm z devíti sezón.
  • Seriál byl inspirován oznámeným plánem prezidenta Trumpa vyčlenit velitelství vzdušných sil pro vesmír do samostatné složky nazvané US Space Force, která by měla čelit Číně a Rusku. Steve Carell řekl Stephenu Colbertovi, že celý projekt jednoduše začal telefonátem Grega Danielse, který se ho zeptal, zda by nechtěl natočit televizní komediální seriál s názvem "Space Force". Carell okamžitě souhlasil, aniž by znal jakékoli další podrobnosti, protože jim název a koncept ze skutečného života připadal ve své podstatě komicky absurdní.
  • Lisa Kudrow natočila celou roli za pouhých 5 dní.
  • Shodou okolností hrál Fred Willard (Fred Naird) v televizní komedii Space Force (1978).
  • Carell, jehož otec bojoval ve druhé světové válce a po ní pokračoval ve službě v armádě, řekl, že chce, aby měl seriál úctu k armádě a aby našel humor v protichůdných požadavcích domácího života hlavního hrdiny a jeho pracoviště.
  • Steve Carell řekl, že Fred Willard "byl nejzábavnější člověk, se kterým jsem kdy pracoval".
  • Společnost Netflix si během produkce na začátku roku 2019 nechala název "Space Force" zaregistrovat jako ochrannou známku. V prosinci 2019 prezident Trump přejmenoval stávající pobočku "Air Force Space Command" na prostý název "Space Force" a chtěl si tento název nechat zaregistrovat jako ochrannou známku, ale zjistil, že to nemůže udělat, protože tak Netflix učinil dříve.
  • Wild Horse leží ve východním Coloradu, více než dvě hodiny od NORAD, a je velmi rovinatý, spíše jako Kansas. Nejsou tam vidět žádné hory. "Město" je ve skutečnosti asi půl tuctu domů a pošta, žádné obchody.