Až na Měsíc

66%
Až na Měsíc
Až na Měsíc je americký animovaný muzikál. Hlavní hrdinkou příběhu je dívka jménem Fei Fei, inteligentní a kreativní holčička, která miluje pohádky a legendy, které jí vypráví její maminka, zvláště pak tu o Měsíční bohyni, která hledá svou lásku. Maminka však onemocní a dívka zůstane sama s otcem. Jsou tu jeden pro druhého, ale když se po několika letech otec opět zamiluje a přivede si domů novou ženu i s novým bratrem, nenese to Fei Fei příliš dobře, zvláště, když všichni říkají, že příběhy, které jí vyprávěla maminka a které jsou pro ni o to výjimečnější a jsou navždy s mámou spojené jsou nesmysly. To si nemůže Fei Fei nechat líbit a rozhodne se, že jim všem dokáže, že máma by jí nikdy nelhala a že Měsíční bohyně existuje. Sestrojí si tedy raketu a vydá se na Měsíc získat důkaz. Cestu jí sice zkomplikuje vlezlý nový bratr a sama Měsíční bohyně, to ji ale nemůže zastavit.



Recenze: Až na Měsíc

Kinobox.cz
70%

Animace je dotažená k dokonalosti a je vidět, že Glen Keane je legendou Disneyho studia oprávněně. Vše je nádherně barevné, roztomilé a představuje dětem zase jiný magický svět, tolik odlišný od toho evropského. Inspirace čínskými legendami je osvěžující a magická. I příběh samotný je poměrně povedený, jen nevím, zda jeho poselství dětem něco řekne.


Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
7
Ztratil sem matku v podobném věku, jako hlavní hrdinka a scénář velice uvědoměle ukazuje čím si poté dítě prochází. Ano má to své chyby. Druhý akt se trochu vleče, ale jako celek to přináší velmi důležitá poselství o smrti, rodině a přátelství která, i když se dospělému mohou zdá vyčpělá, je třeba dětem připomínat. Plus samozřejmě jde o vizuální, profesionálně odvedenou žranici. Za mě plná palba.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
Až na Měsíc se neuvěřitelně moc podobá tvorbě Disneyho. Rozdíl je v tom, že netlačí tolik na city (alespoň z mého pohledu). Na druhou stranu bych uvítala důmyslnější pointu. Celkově jde o milý muzikál spíše pro děti, který je plný nápadů a měsíčních koláčků.

Dodatečné informace

Původní název:
Over the Moon (více)
  • USA Až na Měsíc
  • USA Over the Moon
Premiéra v ČR:
23. 10. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Čína

Podobné


Powered byJustWatch