Futurama

85%
Futurama

Americký kultovní animovaný seriál.





Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Futurama má pro mne stejné místo v srdci jako Simpsonovi.Zatímco žluté rodince začal s přibývajícími sériemi docházet dech,tak Futurama přinesla opět svěží vítr na televizní obrazovky. Humor je zde někdy velmi chytrý a někdy je to prostě jen čirá prasečina,která mne vždy dostane do kolen. Všechny postavy jsou skvělé napsané a jen těžko bych hledal jednu,kterou bych si neoblíbil. Každá epizoda stojí za shlédnutí a to minimálně dvakrát,aby jste pobrali vše co do vás tvůrci perou vrchem spodem.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9.5
Pro mě je tento seriál srdcovka a ještě než ho začala vysílat Prim Cool jsem ho měl sjetý od začátku k poslednímu dílu v originále. Dlouho jsem si potom zvykal na Bendera a na Zoidberga. Zoidberg je totiž v originále o 1000% lepší. Futurama je pecka 95%.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Otec jedné neuvěřitelné značky, jednoho naprostého fenoménu, který bavil přes více než 20 let, tvůrce Simpsonů měl v hlavě ještě další svět. Tentokrát si odběhl do budoucnosti a před koncem druhého tisíciletí si skze Frye odskočíme do začátku třetího tisíciletí. Ať to není co do kvantitativní kvality se žlutou rodinkou porovnatelné, tak máme tu lepší postavy s daleko lepším vývojem. Futurama několikrát stojí na tom, že vypraví nějaký život, že to není cvak a jede se od začátku. Pro mě daleko dospělejší a filmařsky i atraktivnější svět. Úplně žeru některý hlavní postavy! Fry leč je z nich často nejotravnější, tak mě baví jak pracuje s emocemi. Jeho nejlepší přítel - kovová verze Homera - Bender je ofc ta nejvíce ikonická postava, hláškuje, humorem to často tlačí sám a zase se ale dočkává vývoje. No a pak konečně ženská postava Leyla - má jasně nejlépe napsaný charakter a dává největší smysl, ale pro mě je někdy až příliš povýšená a arogantní. A do čtveřice Profesor, jenž je je něco jak Rick Sanchéz, vtipná fajn postava. Ještě čestné zmínění mému asi i často oblíbenci tedy Doktoru Zoidbergovi, který pořád tlačí ten stejný humor pořád dokola. Baví mě jak to dokáže být kreativní. Co si to dovolí vůči historii a vůči jejím osobnostem je něco neuvěřitelného. Miluji tu linku mezi Fryem a Leelou, která navíc je tak přenádherně odvyprávěna, že se upřímně bojím, co po 11 letech zkouší. Dostal jsem slabší humor než v Simpsonových, nekouká se na to tak návikově a pohodově, ale nakonec to je v několika ohledech mě daleko příjemnější seriál. 1. série - 100%. 2. série - 90%. 3. série - 85%. 4. série - 90%. 5. série - 75%. 6. série - 75%. 7. série - 75%. Nejvyšší poklona závěrečnému nádhernému dílu, snad si tvůrci uvědomují, co chtějí po letech zase otevřít. --- 8. série - 60%.


Dodatečné informace

Původní název:
Futurama (více)
  • USA Futurama
  • USA Aloha Mars!
  • USA Doomsville
  • USA Футурама
Země původu:
USA
Čeština:
Futurama je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch