Kdo mi jde po krku

57%

Zajímavosti 7

  • V románu, podle něhož byl film natočen, se ukazuje, že Jack a Patrick Blackwellovi pocházejí z Austrálie. Jack se údajně angažuje ve světě zločinu v Sydney, zatímco Patrick byl propuštěn z australské armády. Ve filmu to bylo změněno tak, že místo toho byli Američané (pravděpodobně z Floridy).
  • Angelina Jolie o spolupráci se scénáristou a režisérem Taylorem Sheridanem: "Má jedinečný hlas, pokud jde o postavy v Americe, na které jsem se dříve nezaměřovala," říká Jolie. "Chtěla jsem být v tomto světě s ním."
  • Film věnovaný střihači zvuku Alanu Robertu Murraymu, který zemřel 24. února 2021 ve věku 66 let.
  • Angelina Jolie se v rozhovoru pro Entertainment Weekly rozpovídala o tom, že se po letech režie vrátila k herectví: "Miluji režírování, ale došlo ke změně v rodinné situaci, která mi několik let neumožňovala režírovat. Potřebovala jsem prostě dělat kratší práci a být víc doma, takže jsem se tak trochu vrátila k několika hereckým úkolům. To je vlastně pravda."
  • Taylor Sheridan byl původně přizván k přepsání scénáře, ale když jiný tvůrce od režie filmu upustil, zavolal do studia s nabídkou. "Pokud se mi podaří přesvědčit Angie, aby to dělala se mnou, budu to režírovat za vás," řekl. Studio řeklo: "Skvělé. Angie nikdy neseženete."
  • Produkční tým připravil obrovské lesní kulisy, které byly bezpečně zapáleny. Na place zůstali skuteční hasiči, aby pečlivě zvládli peklo, a Angelina Jolie se s několika z nich setkala, aby nahlédla do nebezpečného světa kouřových skoků.
  • Otec napsal dva listy papíru s kompromitujícími informacemi o nelegálních věcech a dal je synovi. I když by tyto papíry byly pravděpodobně poškozené a nečitelné poté, co by se namočily, když Hannah a Connor strávili noc ve vodě ke konci, Hannah si je přečetla, když se poprvé setkala s Connorem. I když to ve filmu nebylo výslovně ukázáno, je zcela pravděpodobné, že by mu řekla, co v papírech stálo, kdyby byly nečitelné v době, kdy to bylo nutné sdělit médiím.