Jay and Silent Bob Reboot

54%

Zajímavosti 20

  • Kevin Smith: Původně se postava "Kevina Smithe" ve filmu vůbec neměla objevit, mnohem větší roli měl ve třetím dějství filmu hrát Stan Lee. Po odchodu Stana Leeho se však Kevin Smith přidal, aby se pokusil zaplnit prázdné místo.
  • Donald Smith: Bratr režiséra sedí před ním v převleku za Jaye na konferenci Jasona Biggse a Jamese Van Der Beeka během Chronic-conu.
  • Grace Smithová: Na konferenci Jasona Biggse a Jamese Van Der Beeka během Chronic-conu před ním sedí režisérova matka v převleku za Mlčenlivého Boba.
  • Matt Damon v roli Lokiho vypráví o tom, co se s ním stalo poté, co film Dogma (1999) odhalil zápletku z filmu Bourneova identita (2002), kdy skončil ve Středozemním moři se ztrátou paměti a byl zachráněn italskými rybáři. Damon si ve filmové sérii zahrál Jasona Bournea.
  • Manažerkou Moobyho je skutečná manželka Kevina Smithe. Je jednou z mála osob, které v rebootu hrají úplně jinou postavu. V originále hrála roli Missy.
  • Na živém nahrávání podcastu Jay a Mlčenlivý Bob stárnou v Ontariu v Kalifornii v prosinci 2017 Kevin Smith a Jason Mewes oznámili, že Jason Lee si zopakuje roli Brodieho Bruce ve filmu Jay a Mlčenlivý Bob restartují (2019).
  • Val Kilmer je obsazen do role filmového představitele Mlčenlivého Boba. Kilmer ztratil schopnost mluvit v roce 2017, takže je (temně) vhodnou volbou pro němou postavu.
  • Nový film si dělá legraci z restartů, remaků a pokračování a zároveň se stává všemi třemi filmy najednou.
  • První hraný film s Jayem a Mlčenlivým Bobem od filmu Clerks II (2006). Animovaně se objevili ve filmu Jay and Silent Bob's Super Groovy Cartoon Movie (2013).
  • Will Ferrell byl osloven, aby si zopakoval svou roli z filmu Jay a mlčenlivý Bob vracejí úder, ale musel se vzdát kvůli termínům.
  • Po celý film má Jayova čepice knoflík s kresleným medvědem za volantem. Jedná se o medvěda z jedné epizody animovaného seriálu Clerks. Medvěd se objeví během sekvence, kdy se styl animace změní kvůli ztracenému scénáři a hlášce "Kdo řídí? Proboha, medvěd řídí, jak je to možné?".
  • Ve scéně, kdy se Jay (Jason Mewes) setkává se svou nečekanou láskou, Miléniem (Harley Quinn Smith), je v pozadí slyšet Smithovu kapelu "The Tenth".
  • Velkou absencí mezi herci je Jeff Anderson, který ztvárnil Randalla ve filmu Clerks (1994) a ve většině dalších filmů z View Askewniverse. V době, kdy film vznikal, neměli Anderson a režisér Kevin Smith dobré vztahy, protože první jmenovaný odmítl Smithův předchozí scénář k filmu Clerks III (2022). Jeho nepřítomnost je vysvětlena na začátku, kdy Dante (Brian O'Halloran) tvrdí policii, že jim může prozradit Randallovu polohu, což naznačuje, že se Randall ukryl kvůli něčemu nezákonnému. Anderson a Smith se usmířili krátce před uvedením filmu Jay a mlčenlivý Bob Restart do kin.
  • Kevin Smith se rozhodl natočit tento film, když byl v roce 2018 v nemocnici s téměř smrtelným infarktem. Řekl, že když byl tak blízko smrti, jednoduše nemohl unést myšlenku, že by snímek Yoga Hosers (2016) byl jeho posledním filmem. Chtěl také mít dobré vzpomínky na spolupráci s Jasonem Mewesem na filmu Jay a mlčenlivý Bob, protože Jay a mlčenlivý Bob vrací úder (2001) byl velmi komplikovaný kvůli Mewesovým problémům s drogami a alkoholem.
  • První příspěvek do View Askewniverse od filmu Clerks II (2006), který měl být druhým pokusem o závěrečnou kapitolu po filmu Jay a mlčenlivý Bob vracejí úder (2001).
  • Jedná se o první spolupráci Kevina Smithe a Bena Afflecka od filmu Clerks II (2006). Jejich rozpory trvaly několik let, přičemž Smith přiznal, že "má velkou pusu a vyprávěl příliš mnoho otevřených historek, které někdy nebyly jeho". Na začátku roku 2019 poskytl Affleck rozhovor pro film Triple Frontier (2019), kde uvedl, že nebyl kontaktován pro film Jay a mlčenlivý Bob Restart (2019), ale bude k dispozici. Smith následně Afflecka oslovil a prohlásil, že jejich opětovné setkání bylo "emotivní" a "vrátilo mi obrovský kus chybějícího srdce". Affleckovu roli (reprízu jeho role Holdena McNeilla z filmu Chasing Amy (1997)) do filmu napsal týden před koncem natáčení, přičemž scéna se natáčela úplně poslední den. Smith tuto scénu označil za "jeden z nejlepších filmových kousků, na kterých jsem se kdy podílel: je naprosto kouzelná a potvrzující život a všechny věci, na kterých mi teď, po infarktu, opravdu záleží".
  • V Millyině pokoji je plakát na film s názvem "Bussing" s různobarevnými písmeny na bílém pozadí. To byl první nápad Kevina Smithe na film o bussinesu, který se rozrostl v jeho první film Clerks (1994). Proto je plakát ve stejném stylu jako plakát k filmu Clerks (1994).
  • Tento film byl oznámen na facebookové stránce Kevina Smithe, když dal jasně najevo, že Clerks 3 a Mallrats 2 nebudou natočeny. Dva týdny před vydáním filmu Jay a mlčenlivý Bob Restart však Smith prozradil, že po dni, kdy s Jeffem Andersonem a Jasonem Mewesem podepisovali filmové memorabilie, měli tolik materiálu na příběh, že se rozhodli, že se Clerks III (2022) definitivně znovu vrátí do výroby.
  • Kevin Smith tvrdil, že Stan Lee měl původně hrát klíčovou roli ve třetím dějství filmu. Lee bohužel zemřel dříve, než se podařilo natočit jakoukoli jeho scénu. Po několika přepisech Smith prozradil, že film bude obsahovat "poctu" Leeově památce.
  • Když Jay a Mlčenlivý Bob mluví s Benem Affleckem a on (Affleck) jim představí svou dceru. Holčička je ve skutečnosti skutečná dcera Jasona Mewese, Logan Lee Mewes.