Důvod k rozvodu

65%
Důvod k rozvodu
Plakát traileru

Tradiční česká filmová komedie plná lásky, omylů, nedorozumění a dobrých konců.

Hrdinou je hudební skladatel Pavel Bertl, nenapravitelný opilec a karbaník, který sice dokázal během několika let prohýřit celý rodinný majetek, současně je však nešťastný, když vidí svou manželku Helenu jak trpí jeho zhýralým životem. Aby ji zachránil, rozhodne se jí poskytnout pádný důvod k rozvodu a na radu advokáta se na pár dní ubytuje v horském hotelu s cizí ženou. K tomu účelu advokát angažuje nezaměstnanou artistku Anny Plavcovou, které tím ovšem nemálo zkomplikuje život, protože se právě zakoukala do úspěšného kouzelníka Skály, který se chystá vystupovat ve stejném hotelu, kde má Anny s Bertlem sehrát milostný páreček na záletech.




Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Taková standardní prvorepubliková veselohra. Taškařice, zvraty, spousta šťastných i nešťastných někdy až neuvěřitelných náhod. Herecké obsazení i výkony herců samotných dobré.. Prostě typický snímek své doby. Ničím nepřekvapí, ale rozhodně ani neurazí. 60%
kawa
3 388 bodů
6.5
Film stojí a padá na komice Járy Kohouta, Ondráková ještě sekunduje, Nový a Korbelář jsou už jen stafáž, Mandlová se objeví na začátku a na konci.

Dodatečné informace

Původní název:
Důvod k rozvodu (více)
  • Československo Důvod k rozvodu
  • Československo Grounds for Divorce
  • Československo Причина за развод
Premiéra v ČR:
20. 8. 1937
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění