Justice League Unlimited

86%

Zajímavosti 41

  • Původní inspirací pro úvodní titulky prvních epizod tohoto seriálu byla hlavní titulková sekvence filmu Space: 1999 (1975). Cílem bylo udělat návrat ke starým televizním pořadům, jako byla Mission: Impossible (1966) a všechny pořady Quinna Martina, s "epizodními" titulky. Nepříliš dlouho po debutu se z ní stala standardizovaná titulková sekvence s běžnými klipy nespecifickými pro danou epizodu, protože bylo nesmírně obtížné najít efektní, ale nespoilerové záběry pro každý dvaadvacetiminutový animák. Závěrečné upoutávkové titulky, které obsahovaly ukázky z další epizody, zůstaly na přání Cartoon Network stejné.
  • Poté, co byl použit v Justice League (2001), se tvůrčí tým rozhodl vrátit Doomsdaye během oblouku Cadmusova spiknutí a upravil jeho původ tak, aby zapadal do oblouku Cadmusova spiknutí, čímž vytvořil novou historii, která funguje mnohem lépe než staletí trvající a zmatený oblouk z komiksu.
  • Seriál měl neuvěřitelně úspěšnou řadu hraček od společnosti Mattel, která trvala o několik let déle než animovaný seriál. Ve skutečnosti měla být tato řada hraček v roce 2008 zrušena a Gorilla Grodd 6-pack byl poslední figurkou. Podpora fanoušků však udržela řadu v chodu jako exkluzivitu pro Target a exkluzivní figurky prodávané na Matty Collector až do roku 2011.
  • Dějová linie, kterou seriál v prvních 26 epizodách s Cadmusem tematicky odráží to, co se stalo v minisérii "Identity Crisis", kterou DC vydávalo ve stejné době. Synergie mezi oběma příběhy nebyla plánovaná, ale jen velká náhoda. V jednu chvíli tvůrčí tým seriálu dokonce hovořil o tom, že by se Batman od Ligy oddělil, podobně jako to udělal v komiksech v důsledku "Identity Crisis", ale usoudili, že by to příběh zavedlo směrem, kterým se nechtějí vydat.
  • Tato verze Speedyho designu byla založena na jeho moderním redesignu z Teen Titans (2003), ale s drobnými úpravami. Tato verze Speedyho má na uniformě jiný symbol "S" a stále používá zeleně zbarvené šipky.
  • Původně bylo brnění S.T.R.I.P.E. značně velké, dost velké na to, aby mu Stargirl mohla sedět na rameni, a aby se Pat Dugan musel vyšplhat nahoru, aby se do brnění dostal. V poslední sezóně však S.T.R.I.P.E. dostal nové brnění, které se zdálo být pro Pata ideální velikostí.
  • V této sérii Wonder Woman poprvé použije laso pravdy. Ačkoli ho měla v Lize spravedlnosti (2001), laso nemělo moc přimět lidi říkat pravdu. Ve skutečnosti se producenti právě rozhodli tuto schopnost vynechat, protože nechtěli, aby Wonder Woman působila příliš mocně.
  • Původní kostým Huntress vycházel z kostýmu Jima Leeho a měl jasně fialový plášť, ramenní vycpávky a masku bez bílé barvy, s výjimkou očních štěrbin. Když měla Huntress konečně plnohodnotnou roli, byl její kostým změněn tak, aby byl přesnou kopií kostýmu Jima Leeho.
  • V této sérii se objevuje několik postav vytvořených Stevem Ditkem, včetně Kapitána Atoma, The Question, Hawk & Dove, The Creeper a Starman (Prince Gavyn). Tvůrčí tým chtěl do seriálu zahrnout i další Ditkem vytvořenou postavu, Blue Beetle (Ted Kord), zejména proto, že natočili tento díl s jeho kamarádem Boosterem Goldem, ale práva na postavu nebyla k dispozici.
  • Atom se poprvé objevuje v DCAU. V předchozím seriálu Liga spravedlnosti (2001) se nikdy neobjevil, ale Dr. Ray Palmer byl zmíněn v seriálu Hereafter: (2003).
  • Black Canary byla vymodelována (až na blonďaté vlasy) podle své hlasové představitelky Moreny Baccarin.
  • Když se Crimson Avenger objevil v poslední sérii, měl nový kostým, který se mírně lišil od toho, jak se objevoval v předchozích dílech seriálu. Nový kostým nahradil černý obchodní oblek a klobouk s fedorou a místo toho měl karmínový plášť a karmínový klobouk.
  • Namísto toho, aby tvůrčí tým zachoval modernizovaný vzhled Metropolis z filmu Liga spravedlnosti (2001), vrátil se v této sérii k futuristickému vzhledu Metropolis z filmu Superman: The Animated Series (1996).
  • Ultimáti, tým superhrdinů vedený Maxwellem Lordem, jsou založeni na etnických a vedlejších postavách vytvořených pro film Super Friends (1973).
  • Black Canary a Zatanna nemají síťované punčochy, protože by se nedaly v animaci adekvátně ztvárnit. Místo toho mají šedavé punčochy "nylonové" barvy.
  • V závěrečném díle má Liga spravedlnosti novou pozemní základnu zvanou Metrotower. Je to jakýsi kříženec budovy Spojených národů a Síně spravedlnosti ze seriálu Super Friends (1973). Ve filmu Batman Beyond (1999) se na zemi skutečně nachází Metropolis Tower. I když vypadá jinak, jedná se o pozdější verzi stejné budovy. Stále však mají svou obíhající Strážní věž.
  • V této sérii je představena větší Strážní věž, která je navržena tak, aby se do ní vešlo velké množství pomocného personálu a rozšířený seznam členů Ligy spravedlnosti. Strážní věž má nyní velké kuchyňské, zasedací a lékařské prostory a je silně naznačeno, že někteří členové Ligy žijí na stanici na plný úvazek.
  • Tvůrčí tým doslova prošel knihy Kdo je kdo od DC, aby vybral postavy, které budou použity v rozšířené Lize spravedlnosti. Sestavili seznam a na začátku seriálu požádali DC Comics o povolení použít celou hromadu postav. Občas je napadlo něco nového, a tak žádali případ od případu. Stejně tak se občas stalo, že na něčem seděli příliš dlouho a DC jim řeklo, že danou postavu už nemohou použít. Vzhledem ke složitosti mnoha licencí DC se ohýbali, aby umožnili použití co největšího počtu postav.
  • V této sérii se rozsah Cadmusovy vize poněkud rozšířil z klonovacího zařízení, kterým byl v komiksech, na polovojenskou organizaci, jejímž cílem je postavit se proti domnělé hrozbě, kterou představuje Liga spravedlnosti, ačkoli původ organizace lze vysledovat až do raných dnů Batman: The Animated Series (1992).
  • V animovaném filmu z DC Universe s názvem Justice League vs. the Fatal Five (2019) se objeví tato verze Ligy spravedlnosti. Osudová pětka a Legie superhrdinů se v tomto seriálu objevily ve filmu Daleko od domova (2006).
  • Když seriál nečekaně získal dalších třináct epizod, tvůrčí tým se rozhodl vytvořit aktualizovanou verzi Legie zkázy, skupiny padouchů ze seriálu Super Friends (1973). DC Comics však bylo naprosto proti tomu, aby se skupina padouchů jmenovala Legie zkázy, protože jim ten název připadal příliš pitomý (a Solomon Grundy byl mrtvý). Místo toho producenti vrátili Groddovu Tajnou společnost z Ligy spravedlnosti (2001) s rozšířeným seznamem členů a sídlem, které připomínalo Síň zkázy. Pozdější oficiální DVD vydání této sezóny od Warner Brothers však tuto rozšířenou Tajnou společnost na obalu výslovně nazývá "Legie zkázy".
  • Vzhled postavy Trickstera připomíná Marka Hamilla, který tuto postavu ztvárnil i v hraném televizním seriálu The Flash (1990), ale s kostýmem komiksové verze.
  • Stejně jako v rozšířené Lize spravedlnosti, i v rozšířené Tajné společnosti chyběl jeden zakládající člen. Na rozdíl od Hawkgirl se však Clayface k týmu nikdy nevrátil a po svém předchozím vystoupení je považován za mrtvého. Ve skutečnosti už Clayface nemohl být v DCAU použit kvůli Bat-Embargu.
  • Od začátku druhé sezóny měli producenti zakázáno používat všechny postavy spojené s Batmanem kromě samotného Batmana a několika padouchů z céčkového seznamu, kteří se neobjevili v seriálu Batman: The Animated Series (1992). Důvodem byl nový nesouvisející seriál The Batman (2004), který se měl vysílat na jiné televizní stanici, WB. To vedlo ke změně v epizodě "Double Date", v níž by se jako hlavní postava objevila Barbara Gordon/Batgirl, která by se při práci na případu jako Batgirl zranila a poté, co by jí Batman zakázal další vyšetřování, by se znovu vytvořila jako Oracle a nechala by se spojit Huntress a Black Canary, které by případ dokončily za ni, ačkoli by se s ní osobně nesetkaly. Kvůli omezení ji nahradili Green Arrow a The Question a Huntress se stala středobodem příběhu.
  • Ohnivý design musel být oživen, protože podle vysílacích standardů a postupů vypadala příliš nahá.
  • Když se v tomto seriálu vrátil sbor Green Lanternů, každý z nich měl nový kostým, kromě Johna Stewarta, který nadále nosí standardní uniformu Green Lanterna.
  • Green Lantern John Stewart má v tomto díle nový účes, pleš a kozí bradku. Tato změna má symbolizovat, že se snaží jít dál po událostech z finále seriálu Liga spravedlnosti (2001) Starcrossed: (2004).
  • V tomto seriálu už Shayera Hol (Hawkgirl) nenosí masku ani žádný jiný thanagarský oděv. Je to proto, že se snaží jít dál po událostech z finále seriálu Liga spravedlnosti (2001) Starcrossed: Část III (2004). Když se znovu připojila k Lize spravedlnosti, nosila bíločernou kombinézu. Později se převlékla do žlutočerné kombinézy.
  • Po předchozím seriálu Liga spravedlnosti (2001) chtěla společnost Cartoon Network nějakým způsobem změnit značku této série, přičemž se k tomu stavěla velmi neurčitě a chtěla tento seriál nějak odlišit od původního seriálu. Producent seriálu Bruce Timm se rozhodl Ligu spravedlnosti rozšířit.
  • Název "Justice League Unlimited" je ve skutečnosti název budoucího týmu Ligy spravedlnosti z filmu Batman Beyond (1999). Tento seriál není o tomto budoucím týmu (i když se v několika epizodách objevil), ale je to rozšířený tým Ligy spravedlnosti sestavený po událostech finále seriálu Liga spravedlnosti (2001).
  • Několik postav, jako Blue Beetle, Firestorm, Black Lightning, Spectre a Phantom Stranger, se v seriálu nesmělo objevit kvůli problémům s právy.
  • Tato verze generála Wadea Eilinga se nepodobá jeho komiksové předloze. Místo toho je animovaná verze Eilinga navržena tak, aby se podobala jeho hlasovému herci J. K. Simmonsovi.
  • V poslední sezóně již Aquaman a všechny související postavy nemohly být v seriálu použity kvůli pilotnímu dílu televizního seriálu, který byl připravován pro WB. Black Manta se v seriálu stále objevoval, ale jeho jméno muselo být změněno na Devil Ray, aby se předešlo problémům s právy.
  • Galatea, klon Supergirl, nosí oblečení a účes podobný Power Girl. Samotná Power Girl se v této sérii nesměla objevit.
  • V poslední sezóně dostala Supergirl nový kostým, který se více podobá kostýmu jejího bratrance Supermana. Ve skutečnosti producent Bruce Timm změnil kostým Supergirl, protože se mu její původní kostým zdál zastaralý.
  • Původně si tvůrčí tým nemyslel, že prvních šestadvacet seriálů bude spojeno do celosezónního příběhového oblouku, dokud se nedostali k seriálu Fearful Symmetry (2004) a nezjistili, že už mají příběhový oblouk hotový. Uvědomili si, že existují všechny ty dějové nitky, které se táhnou poměrně daleko do minulosti z celého DCAU a které by se mohly propojit do většího, širšího příběhového oblouku, a rozhodli se na to zaměřit veškerou energii.
  • Podle producenta Dwayna McDuffieho členové Ligy spravedlnosti neznají identitu ostatních, kromě případů, kdy je to přímo uvedeno v příbězích.
  • Jedná se o první seriál z DCAU, který začal používat CGI vozidla. Navzdory odporu producenta Bruce Timma k CGI nikdo nechtěl vozidla animovat ručně a zámořské společnosti produkční tým léta prosily, aby přešel na trojrozměrná vozidla.
  • V tomto seriálu se Sebevražedný oddíl musel jmenovat Task Force X, protože vysílací normy a postupy nepovažovaly slovo "Suicide" za vhodné pro dětské pořady.
  • Epilog (2005) byl původně natočen nejen jako závěr sezóny, ale i jako zakončení celého DCAU. Proto závěrečná scéna napodobuje první scénu z filmu Na kožených křídlech (1992), první epizody Batman: The Animated Series (1992).
  • V předchozím díle Ligy spravedlnosti (2001) byl Green Arrow nejžádanější postavou fanoušků. Proto je první postavou, kterou v tomto seriálu uvidíme.