Gour Hari Dastaan: The Freedom File

71%

Zajímavosti 3

  • Gaur Hari Dás klepal 32 let na 321 dveří, ušel 66 000 schodů, napsal 1043 dopisů, 2300krát prosil v Indii po získání nezávislosti, jen aby dokázal, že je to ten samý Gour Hari Dás, kterému Mahátma Gándhí požehnal a který byl uvězněn za účast v hnutí za svobodu proti britskému Rádži.
  • Dasova odpověď na otázku v rozhovoru po uvedení filmu do kin.Jak se zaměstnáváte. Pracuji jako zvláštní výkonný úředník (dříve magistrátní úředník) a ověřuji kopie originálních dokumentů. Účtuji si pouze za použitý inkoust. Spolu s Mohanem Krishnanem jsem doživotním členem nevládní organizace - Národní rady pro boj proti korupci a prevenci kriminality (NACCPC). Kromě toho se věnuji sociální práci a ze svého důchodu ve výši 10 000 rupií věnuji 8 000 rupií na sociální účely, jako je léčba dětí trpících rakovinou, domov důchodců, náboženská instituce atd.
  • Bombajský Das, nepsaný hrdina indického boje za svobodu, klepal 32 let na 321 dveří, vyšlapal 66 000 schodů, napsal 1 043 dopisů, 2300krát prosil v Indii po získání nezávislosti, jen aby dokázal, že je ten samý Gour Hari Das, kterému Mahátma Gándhí požehnal a který byl uvězněn za účast v hnutí za svobodu proti britskému Rádži.