Děvčátko, neříkej ne!

37%
Děvčátko, neříkej ne!
Plakát traileru
Na základě anonymního dopisu o nevěře snoubenky Margot si najme továrník Hora detektiva Pejska. Jeho pátrání pak odhaluje snahy Margot získat od továrníka peníze pro milence Pepita, falešného hráče a podvodníka. Pepito prohrál dvacet tisíc a peníze musí zaplatit do půlnoci. Na módní přehlídce získá Margot od továrníka šek na na nákup kožichu, založí jej však omylem do kapsy kožichu, který si po přehlídce tajně vypůjčí prodavačka a modelka Eva...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Klasický český snímek z počátků zvukového filmu ještě stále využívající naplno všechny nové možnosti. A není od věci, že se jedná o komedii a dle dnešních měřítek přímo o komedii bláznivou. Po scenáristické stránce naprostá pecka. Každá postava má svým charakterem své pevné místo, příběh je dostatečně zamotaný a finále jak z čítanky. Samozřejmě že je atmosféra a herecké výkony dle standardů hodné k třicátým letům, ale to na věci nic nemění. Povedených hlášek je tu tolik, že s přehledem fungují i dnes. Snímek by mohl být výborným kandidátem na předělávku do současné doby, ale bohužel na to nejsou tvůrci. Není scénáristy k dobře odvedené práci, není režiséra, který by tomu dal tu správnou energii a komediální herci už teprve nejsou. Takže nezbývá než zůstat u stále zábavné klasiky, která sebou nese jednu zajímavost. Adina Mandlová si tu odbyla svoji první filmovou roli, ve které pronesla pouze jednu jedinou větu, a s ní se s chutí vyřádila i Hana Vítová. Zub času neúnavně hlodá, ale je to jako s filmy s Vlastou Burianem. Dobře postavený humor je prostě nezničitelný.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
0.5
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.
kawa
3 388 bodů
5
Nepovedená komedie se ztracenou směnkou. Právem zapomenutý film, ve kterém debutovaly Hana Vítová, a především hvězda prvorepublikových filmů Adina Mandlová, tady ale jen jako zpívající manekýna. Chabý děj ukazuje jaký byl a je rozdíl mezi burianovskými filmy a konkurencí. Místy groteskní scénky zachraňuje jen Eman Fiala s Jožkou Vanerovou. Jako ve filmu Muži v offsidu.

Dodatečné informace

Původní název:
Devcátko, neríkej ne! (více)
  • Československo Děvčátko, neříkej ne!
  • Československo Devcátko, neríkej ne!
  • Československo Don't Say No, Girl
Premiéra v ČR:
1. 2. 1932
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění