Povstání barbarů

73%

Zajímavosti 4

  • Kirsty Mitchellová ztvárnila královnu Boudicu a stala se nejlépe hodnocenou epizodou limitované série Barbarians Rising (2016), která se v létě a na podzim 2016 vysílala ve více než 185 zemích po celém světě.
  • V tomto dokumentárně-dramatickém filmu účinkuje 6 herců a hereček z populárního seriálu Hra o trůny (2011). Patří mezi ně Clive Russell, který ztvárnil Černokněžníka, Ian Beattie, který ztvárnil Meryna Tranta, Ian McElhinney, který ztvárnil Barristana Selmyho, Kerry Ingram, která ztvárnila Shireen Baratheon ,Murray McArthur, který ztvárnil Dima Dalba, a Tom Hopper, který ztvárnil Dickona Tarlyho.
  • Seriál přeskakuje dobytí Galie (Francie) Římem v době, kdy byl Julius Caesar "guvernérem" Galie. Vynechává také Caesarův boj s Vercingetorixem a konečné vítězství u Alesie.
  • Seriál také opomíjí dalšího velkého barbarského rebela, Caractaca, britského náčelníka kmene Catuvellauni, který se Římanům bránil téměř deset let. Pomocí směsice partyzánské taktiky, kulisových bitev a lítých bojů se mu podařilo proti Římanům několikrát zvítězit, dokud nebyl za tučnou odměnu zajat Římem poté, co ho zradila královna Cartimandua z rodu Brigantů.