Zpupný krákal

76%

Zajímavosti 5

  • Anne Hathawayová, manželka Williama Shakespeara, byla o osm let starší než on. Lisa Tarbuck, která hrála Anne, je o deset let starší než David Mitchell, který hrál Willa.
  • Postava Kempeho (Spencer Jones), který se neustále chlubí svým působením v italském divadle (podle slavného herce té doby), je parodií na Rickyho Gervaise.
  • Název většiny epizod odkazuje na hru nebo sonet Williama Shakespeara: "Hvězdně zkřížení milenci" z "Romea a Julie""Hra je věc" z "Hamleta""Oděv prohlašuje člověka" z "Hamleta" a "Dvanácté noci""Láska není láska" ze sonetu 116 "Co je to za krvavého muže?" z "Macbetha""Kvalita milosrdenství" z "Kupce benátského""Zelenooká příšera" z "Othella""Neznám tě, starče" z "Jindřicha IV, část II""Zbožňoval jsem třpytivou hvězdu" z "Dvou pánů z Verony""Potrava lásky" z "Komedie omylů""Pozor na mé žihadlo!" ze "Zkrocení zlé ženy""Sladký žal" z "Romea a Julie""Pane, jací jsou ti smrtelníci blázni!" ze "Snu noci svatojánské""Divoký smích v hrdle smrti" ze "Ztracené práce lásky""Když nás píchneš, nekrvácíme?" z "Kupce benátského""Už si nevzdychej" z "Mnoho povyku pro nic""Nejnepříjemnější řez ze všech" z "Julia Caesara""Jdi dál a já půjdu za tebou" z "Jak se vám líbí""Zítra a zítra a zítra" z "Macbetha "Jedinou výjimkou jsou vánoční speciály "Vánoční vrána" a "Vánoční koleda o vráně".
  • Hudebním motivem je taneční melodie s názvem "Jamaica", kterou sebral John Playford a publikoval ve svém čtvrtém vydání knihy "The English Dancing Master" v roce 1670.
  • Název seriálu odkazuje na pamflet vydaný na podzim roku 1592, v němž dramatik a básník Robert Greene označil Williama Shakespeara za "vraníka".