Doctor Thorne

69%

Zajímavosti 5

  • Squireova manželka je "lady Arabella", protože je hraběcí dcerou, ale on sám titulovaný není, takže jejich dcery by se měly jmenovat jen "slečny". (Tato chyba se vyskytuje v seznamu herců; ve 2. díle jsou oslovovány správně.)
  • Příběh končí tancem všech postav na Waldteufelův Bruslařský valčík, který byl napsán až v roce 1882, tedy několik desítek let po ději příběhu.
  • Ve Spojených státech byl film "Doctor Thorne" vydán společností Amazon Prime a zpřístupněn ke streamování. Na Amazonu byly tři díly seriálu rozděleny do čtyř epizod, z nichž každá byla opatřena úvodem a epilogem, na nichž se podílel producent a scenárista seriálu Julian Fellowes.
  • Na motivy románu Anthonyho Trollopea.
  • Syn sira Rogera, Louis Scatcherd, je při návštěvě svého nemocného otce oslovován "sire Louisi". Protože ještě nezdědil baronství po svém otci, mohl by být "sirem Louisem" pouze v případě tří možností:1) Louis byl nějakým způsobem sám pasován na rytíře. 2) Sir Roger Scatcherd si mohl nárokovat starobylé právo baroneta na povýšení svého syna do rytířského stavu ve věku 21 let. Ačkoli za vlády Jiřího IV (1820 až 1830) byly takové nároky ukončeny, možná sir Roger získal v rámci svého baronství zvláštní privilegium. 3) Byla to hloupost.