Patrick

58%

Zajímavosti 9

  • Hvězdná maminka Beattie Edmondson, Jennifer Saunders, hraje učitelku vaření, která se zoufale snaží rozdávat nabídky svých studentů. Ve scénách ve sborovně pije z hrnku Emmy Bridgewater "Star Baker", který odkazuje na soutěž The Great British Bake Off. Vtipálek Adrian Edmondson, manžel Saunders a Beattieho otec, byl korunován hvězdným pekařem ve speciálním díle soutěže Great British Bake Off 2016 Sport Relief.
  • Obnova lodi Lady Doris (loď, na které Sarah a Patrick ve filmu žijí) se objevila v páté sérii pořadu George Clarke's Amazing Spaces, vydání "Mini Cricket Pavillion and a Boat Home" původně vysílané ve čtvrtek 1. října 2015.
  • Loď Lady Doris, na které Sarah žije, je registrována jako národní historická loď spolu s pouhými 1 300 dalšími loděmi ve Spojeném království. To znamená, že může vyvěsit zvláštní vlajku, která ukazuje její místo v britské námořní historii. Byla vyrobena společností Vosper z Portsmouthu v roce 1939 jako tendr pro hydroplány RAF a sloužila v aktivní službě za 2. světové války.
  • Film je známý také jako "Pug... Actually'. Oficiální propagační stránka filmu byla pugactually.com (ve skutečnosti již není aktivní).Přestože má film pozoruhodně podobný příběh, ve skutečnosti nemá žádnou spojitost s knihou romantické komedie 'Pug Actually' od Matta Dunna, která ve skutečnosti vyšla přesně 3 roky po britském vydání Patricka, 21. června 2021. Ve skutečnosti.
  • Loď, na které Sarah a Patrick žijí, byla právě uprostřed rekonstrukce, když si jí všimli průzkumníci. V dubnu 2017 se jí ujal produkční tým, který zrestauroval interiér a zbavil ji zbrusu nového bílošedého vnějšího nátěru, aby opět vypadala jako vrak, a loď tak mohla být obnovena jako průběžný dějový bod filmu. Po skončení natáčení si zachovala svůj nový modrý vzhled, včetně otisků Patrickových tlap.
  • Průkopnická britská komediální producentka a režisérka Mandie Fletcher (Černá zmije, Only Fools & Horses, Open All Hours, Not The Nine O'Clock News, Desmond's, Brush Strokes, Butterflies) je blízkou přítelkyní Jennifer Saunders, kterou od 80. let režírovala v mnoha televizních pořadech. Mezi projekty, které režírovala, patří Absolutely Fabulous, Absolutely Fabulous The Movie a obnovení Blandings PG Wodehouse,Fletcher také režírovala Saunders komediální partnerku Dawn Frenchovou v Roger & Val Have Just Got In.
  • Ačkoli většinu Patrickových scén zblízka ztvárnil psí herec Harvey, v průběhu filmu bylo pro ztvárnění této postavy použito 17 různých mopsů, z nichž ne všichni byli samci! V různých momentech se v roli objevili mopsíci Foggy, Wesley, Edie, Pearl, Truly, Marina, Glenda, Barry, Howerd, Wally, Nora, Blamire, Entwistle a dvojčata Compo a Clegg! Aby byla zajištěna konzistence Patrickova "hlasu", vokální stylizaci obstaral Stephen Lewis, který nebyl v projektu uveden.
  • Ve scéně v restauraci veterinář Oliver (Ed Skrein) říká, že při sledování Hry o trůny ztratil pojem o čase. Ed Skrein hrál Daaria Naharise ve třech epizodách Hry o trůny (než byla postava přeobsazena).
  • Beattie Edmondson je skutečnou dcerou herečky a komičky Jennifer Saunders (Absolutely Fabulous, French & Saunders, Muppet Treasure Island) a herce a komika Adriana Edmondsona (Bottom, The Young Ones, Star Wars Episode VIII: The Last Jedi). Saunders se ve filmu objeví ve vedlejší roli.