Boj o moc

87%

Zajímavosti 16

  • V květnu 2023 Kieran Culkin v pořadu Hollywood Reporter 'Drama Actors Roundtable' prozradil, že jeho herecký kolega Fisher Stevens má často v ruce svůj rekvizitní telefon, protože si nemohl zapamatovat své repliky a měl je na něm napsané.
  • V rozhovoru s Terrym Grossem v pořadu Fresh Air (1975) pro National Public Radio v srpnu 2020 Cherry Jonesová uvedla, že ji pro roli Nan Pierceové doporučil jeden z výkonných producentů filmu Succession Frank Rich. V letech 1980 až 1993 byl Rich divadelním kritikem deníku New York Times, a proto byl v těchto letech jednou z nejvlivnějších postav newyorského divadla (Rich byl jedním z několika kritiků, kteří si v průběhu let vysloužili přezdívku "řezník z Broadwaye", protože jedna jeho negativní recenze často stačila k uzavření představení). Cherry Jonesová se nejprve proslavila jako divadelní herečka a získala dvě ceny Tonny ještě předtím, než byla nominována na některou z cen Emmy; při upřesňování, že s Richem byli nyní přátelskými kolegy na natáčení filmu Nástupnictví, Jonesová Grossovi řekla: "V divadle jsme žili ve strachu a hrůze z Franka Riche". Jonesová také vtipkovala, že ona a další dvě herečky ze seriálu Succession, které podobně začínaly v divadle, Holly Hunterová a J. Smith-Cameronová, "jsme v jednu chvíli šly kolem Frankova režisérského křesla a tam bylo černobílé: Frank Rich. A my jsme se tak trochu zachvěly, když jsme to znovu viděly černobíle - jeho jméno."
  • Nicholas Braun měří metr sedmdesát a je o více než metr vyšší než jeho kolega Kieran Culkin.
  • Alan Ruck (narozen 1956) je věkově blíže herci, který hraje jeho otce (narozen 1946), než herečce, která hraje jeho sestru (narozena 1987). Je také starší než herečka, která hraje jeho nevlastní matku (narozena 1960).
  • Kostýmy seriálu se zasloužily o popularizaci trendu "skrytého bohatství" a "tichého luxusu", který se týká značkového oblečení v neutrálních barvách a minimalistických designech bez log.
  • Představení je silně ovlivněno Shakespearovou tragédií Král Lear ze 17. století. Brian Cox, jehož postava Succession je inspirována titulním panovníkem hry, hrál Leara v 80. a 90. letech na turné s Royal Shakespeare Company a Royal National Theatre. V roce 2004 si Cox roli zopakoval v epizodě komediálního skečového seriálu French and Saunders (1987), tentokrát v satirické upoutávce na komediální moderní adaptaci Leara, v níž vládne mediálnímu impériu.
  • Jerry Hall, čtvrtá manželka Ruperta Murdocha, je fanouškem tohoto pořadu. Elisabeth Murdoch, Rupertova dcera, seriál také sleduje a bylo oznámeno, že se buď ztotožňuje, nebo věří, že postava Siobhan Roy je vytvořena podle ní.
  • Herec Nicholas Braun řekl, že jeho postava bratrance Grega byla částečně inspirována hostem, kterého pozoroval na svatbě a který tančil nemotorně, ale velmi volně. Braun řekl: "Byl prostě na parketu bezstarostně sám sebou, vůbec se za to neodsuzoval, nestyděl se a všichni se na něj dívali a říkali si: 'Co to sakra je? Říkal jsem si, že v Gregovi je nějaká část, která je jako tenhle kluk. . . . Dokáže si tenhle svět opravdu beze strachu užívat."
  • Když producent Adam McKay poprvé nabídl Brianu Coxovi roli Logana Roye, Cox se s postavou okamžitě seznámil, protože na rozdíl od svých amerických kolegů viděl předchozí práci scénáristy Jesseho Armstronga na slavném seriálu BBC The Thick of It (2005), který byl podobnou ságou o chodbách moci.
  • Tvůrce Jesse Armstrong kategoricky prohlásil, že seriál není o Murdochových.
  • V úvodních titulcích je krátký záběr na vysílání ATN. Titulek na obrazovce říká: "Ilegálové, kteří se pohybují mezi pohlavími, možná vstupují do země dvakrát". Pod ním se objevuje ticker "Dem. senátor chce vytvořit 'supremer' soud" a "Je teď 'sweetcheeks' nenávistný projev?".
  • Brian Cox (nar. 1946) je jen o deset let starší než Alan Ruck (nar. 1956), který hraje jeho syna.
  • Produkce původně chtěla, aby se o roli bratrance Grega ucházel Kieran Culkin, ale ten se na ni necítil, a tak se rozhodl pro Romana a roli Grega dostal Nicholas Braun.
  • Režisér Adam McKay se úspěšně zasadil o to, aby se seriál natáčel na 35mm film a ne digitálně, a dodal tak sáze o starých penězích klasičtější vzhled.
  • Brian Cox prohlásil, že díky roli Logana Roye ho poprvé v kariéře všichni na veřejnosti poznávají podle jména i tváře.
  • Brian Cox jako první navrhl, aby byl Logan Skot (původně byl Logan Québécois), ale byl odmítnut. Později byl informován až na konci natáčení 1. série, že Logan byl změněn na Skota z rodného města Briana Coxe Dundee.