Too Old To Die Young

73%

Zajímavosti 8

  • Pořad se zaměřuje na oddělení šerifa v Los Angeles. Ačkoli mají možnost zatýkat kdekoli v okrese, zpravidla nehlídkují ve městě Los Angeles (jak je představeno v příběhu), protože to místo nich pokrývá losangeleská policie. Šerifovo oddělení působí v nezačleněných městech, jako je Altadena a East Los Angeles, v začleněných městech, která s nimi mají smlouvu, jako je Santa Clarita a West Hollywood, a v dopravních agenturách, jako je Metrolink a Los Angeles MTA.
  • Žádná postava se neobjeví v každé epizodě.
  • V jednu chvíli během natáčení řekl spolutvůrce Nicolas Winding Refn kameramanovi Dariu Khondjimu, že by chtěl seriál natáčet na iPhone, protože přehrávání sledovali na svých telefonech. Z tohoto nápadu však sešlo kvůli problémům s rozlišením.
  • Když měl seriál 18. května 2019 premiéru na filmovém festivalu v Cannes, Nicolas Winding Refn se rozhodl promítnout čtvrtou a pátou epizodu, místo aby začal epizodou první. Důvodem jeho volby bylo, že chtěl divákům v Cannes naservírovat jednotlivé epizody způsobem, jakým teenageři konzumují digitální obsah; ne vždy v pořadí od první do sté stránky, jak mají tendenci přeskakovat.
  • Spolutvůrce filmu Nicolas Winding Refn uvedl, že s názvem přišel, když dokončoval svůj poslední film Neonový démon (2016), a řekl, že se mu líbila vyhlídka na mnohem větší plátno pro vyprávění příběhu. "Rozdíl mezi streamováním a tradičním promítáním v kinech je v tom, že streamování je proud energie kolem nás, který běží 24 hodin denně," řekl Refn. "Streamování je jako oceán možností. Myšlenka, že mohu natočit něco, co nemám pod kontrolou, byla tak zajímavá." Prozradil také, že Trump pomáhal informovat o filmu "Příliš starý na to, aby zemřel mladý".
  • Každá epizoda má 75 až 90 minut, Nicolas Winding Refn ji označil za třináctihodinový film.
  • Každý z deseti svazků je pojmenován podle trumfové nebo hlavní arkány tradičního tarotového balíčku. 22 trumfových karet v tarotovém balíčku má čísla 0 až 21. Čísla odpovídající svazkům jsou: Ďábel (15), Milenci (6), Poustevník (9), Věž (16), Blázen (0), Velekněžka (2), Mág (1), Oběšenec (12), Císařovna (3), Svět (21). Pravděpodobně se význam každé karty volně vztahuje k příběhu daného svazku, nikoli pouze k postavě. Je možné, že sledování seriálu v pořadí podle čísel tarotových karet (5, 7, 6, 9, 2, 3, 8, 1, 4, 10) zaujme ty, kteří jsou roztrpčeni tempem dosavadní posloupnosti seriálu.
  • Na filmový festival v Cannes byl přibalen pod názvem "Na sever od Hollywoodu, na západ od pekla".