Paroží

59%

Zajímavosti 16

  • Vlajka na uniformě, kterou má Paul na sobě, je obrácená na špatnou stranu.Policejní uniformy mají vlajku s hvězdami obrácenou dozadu, zatímco vojáci mají vlajku s hvězdami obrácenou dopředu.
  • Ve zmrzlinárně se Julia zeptá Lucase na jeho otce a bratříčka, načež Lucas náhle řekne, že musí jít, vstane a odejde. Když Lucas stojí, jeho zmrzlina je zpola hotová a lžička trčí přímo z kelímku. Lucas pak Julii řekne, aby za ním už nechodila, a odchází ze záběru, kde je nyní jasně vidět, že jeho zmrzlinový pohár je plný a lžička leží napříč.
  • Shane Mahan říká, že práce na filmu pro mě byla "práce z lásky. Byl jsem šťastný, protože to bylo náladové a atmosférické a hlavně to bylo úplně nové stvoření. Vlastně se mi na té spolupráci a celkovém zážitku líbilo úplně všechno." Dále dodal: "Prvek hororu a ikonických hororových obrazů je to, co mě na tom tak potěšilo." Na závěr Mahan vyslovuje uznání celému štábu, který se na Legacy podílel. "Dovolte mi říct ještě jednu věc. Víte, že stojím v čele těchto věcí, ale celému štábu tady v Legacy Effects chci jen poděkovat, protože všichni pracují tak tvrdě. Všem umělcům, všem. Byl to skutečný kus tvrdé práce, která se vyplatila."
  • Na začátku procesu návrhu společnost Legacy Effects připravila testovací verzi "pytle na odpadky", podobnou té, která byla vytvořena ve studiu Stana Winstona pro Vetřelčí královnu ve filmu Vetřelci (1986). Shane Mahan říká: "Přišli Guillermo a Scott, řekl jsem jim, poslouchejte, kluci, nepanikařte. Tohle je jen návrh, jak to můžeme na place zprovoznit." Mahan se směje. "Bylo to vyřezané z pěny a bylo to dost absurdní, ale byla to podstata toho, co jsme chtěli udělat."
  • "Jak se Wendigo formoval, proběhlo několik setkání se Scottem a Guillermem ohledně povrchů a sochařských prvků," řekl Shane Mahan. "A všechno se to spojilo úžasným způsobem."
  • Hlavní natáčení začalo 1. října 2018 a skončilo 30. listopadu 2018. Film se natáčel především v Hope v Britské Kolumbii a jejím okolí.
  • V červenci 2018 bylo oznámeno, že Guillermo del Toro bude produkovat film Antlers, který bude režírovat Scott Cooper a o hlavní roli jedná s Keri Russell. Začátek natáčení byl plánován na čtvrté čtvrtletí roku 2018 ve Vancouveru v Britské Kolumbii. V srpnu 2018 se k hereckému obsazení připojil Jesse Plemons.
  • Jesse Plemons si roli šerifa zahraje již potřetí, předtím hrál šerifa ve filmech American Made (2017) a Game Night (2018).
  • Scott Cooper již dříve režíroval Christiana Balea ve westernu Hostiles. "Témata a problémy původních obyvatel Ameriky jsou pro mě velmi důležité," říká Cooper. Aby zůstal věrný legendě o Wendigovi, spolupracoval Cooper s jednou z největších autorit na záhadu Wendiga, profesorkou Portlandské státní univerzity Grace Dillonovou. "Řekla mi: 'Scotte, Wendigo se může projevovat mnoha způsoby, ale je to především duch. A pak při čtení scénáře jsme s ní diskutovali o tom, že je to monstrum nebo boží stvoření, které tak trochu odráží naše vlastní démony a živí se naším nejhorším potenciálem." Pokračuje: "Wendigo představuje jakousi náhražku problémů, kterým lidé raději nechtějí čelit."
  • Shane Mahan vysvětluje, že již na začátku bylo rozhodnuto, že praktické Wendigo od Legacy Effects bude použito pro ladné a intimní záběry, ale pohyby jako "rychlé pády nebo skoky nahoru budou muset být součástí CGI, protože je tu prostě fyzika, se kterou bojujete." Při boji v kůlně by Legacy pro některé záběry jednoduše umístilo hlavu tvora do záběru pro referenční průchod. Mahan to popisuje následovně: "Tým efektů postavil plošinu, na které se mohla rozbít zeď. Herec uvnitř obleku byl Dorian Kingi a dával do toho všechno. Je to obtížný kostým, protože je tak všeobjímající. Někdy jsme sundávali ruku a byla to CGI ruka na celém těle. Proto jsme z něj udělali telemetrický krk. Takže většinu pohybů dělá jeden umělec." Pro boj v kůlně to znamenalo, že Wendiga bylo dosaženo jako hybridní kombinace praktického a digitálního. Cooper vděčí svému střihači Dylanu Tichenorovi za to, že různé prvky ve scéně fungovaly. "Dylan provedl opravdu skvělý střih."
  • Společnost Legacy Effects byla zodpovědná za vytvoření praktického stvoření Wendiga, zatímco vancouverská společnost LSFX poskytla pro film řadu děsivých gore efektů.
  • Při vytváření bestie Wendigo byla velkým problémem hmotnost. Shane Mahan říká: "Bojuje [Keri Russellová], žere medvěda a zabíjí lidi a nemůže to být velká, těžká věc, která se nemůže hýbat." Mahan podrobně popisuje, jak tvůrci z Legacy s wendigovskou bytostí pracovali. "V podstatě se ruce umělce vysunou a připevní se k rukám [Wendiga]. Ty budou digitálně odstraněny a dojde k digitálnímu odstranění nohou [performera]."
  • Natáčelo se od 1. října 2018 a skončilo 30. listopadu 2018, ale do kin se dostane až v říjnu 2021.
  • Natáčelo se na stejném místě a ve stejném městě jako Rambo First Blood.
  • Film vznikl na motivy povídky "Tichý chlapec", kterou napsal Nick Antosca.
  • Vyprávění na začátku filmu je v jazyce Odžibvejů, kterým se mluví i v dnešní době.