Kde se země chvěje

59%

Zajímavosti 5

  • Když Teidži vyndá obě fotografie ze sušicího plátu, jsou obrácené lícem nahoru. Ve skutečnosti by byly lícem dolů, lícní stranou se dotýkají ocelové desky, která je při sušení glazuje.
  • Po zemětřesení v Japonsku skutečně nezpívá žádný pták. Název filmu je odvozen od bájného ptáka, který vylézá zpívat po zemětřesení.
  • Když má Lucy vzpomínku na děti, které po ní házejí šišky a kameny, chrání se knihou. Kniha je raným vydáním Pipi Dlouhá punčocha od slavné švédské autorky Astrid Lindgrenové.
  • V rozhovoru pro Harper's Bizarre z listopadu 2019 Alicia Vikanderová uvedla, že s nahotou na plátně nemá problém, ale produkčnímu štábu filmu Pták zemětřesení a dalších svých filmů řekla, že při sexuálních scénách povolí pouze jeden záběr, aby se před nimi neválela nahá celé hodiny. "Mám to štěstí, že všechny moje sexuální scény za celou kariéru byly jen technické. Svou první sexuální scénu jsem natočila pravděpodobně ve dvaceti a vždycky to bylo technické, jak to má být; nikdy by to nemělo být nic jiného než technické. Říkám štábu, že je to jednorázovka. Tím pádem jsou všichni na place v obraze, protože to musíte zvládnout na jeden záběr. Stejně jako tanečník jsme [choreografii] vytvořili stejným způsobem. Myslím, že takhle se to má dělat, protože pak se všichni cítí pohodlně a pak doufám, že i když je to super divné a nepříjemné, tak se skrz objektiv dostane trochu kouzla a lidi to přesvědčí."
  • Film, na který se Lucy dívá na začátku, je Černý déšť (1989) režiséra Ridleyho Scotta, producenta tohoto filmu.