The Spy

74%

Zajímavosti 8

  • V titulkové sekvenci jsou fotografie z 60. let (kdy se seriál odehrává), kromě fotografie Nelsona Mandely, která byla pořízena po jeho propuštění z vězení (byla pořízena v roce 1994).
  • Děj seriálu se odehrává na počátku 60. let 20. století, ale na mapě zobrazené v titulkové sekvenci jsou hranice Izraele zakresleny ve východním Jeruzalémě a na Západním břehu Jordánu. Tato území byla v té době okupována Jordánskem; Izrael je spravoval až po jejich obsazení v šestidenní válce v roce 1967.
  • V pátém díle, kdy Cohen fotil nějaké dokumenty, byla jedna ze stránek skutečně z dokumentu s názvem "Vojenské převraty v Sýrii v letech 1949-1969".
  • Pokud vám předtitulková sekvence s časovou kapslí evokuje úvod seriálu Homeland (2011), je to nejspíš tím, že oba seriály jsou dílem stejného scenáristy, režiséra a tvůrce Gideona Raffa a jeho týmu. Tato sekvence je natřískaná záběry vztahujícími se k časovému období 1960-1965, včetně: Golda Meirová, Nelson Mandela, Elvis Presley, Lyndon B. Johnson, Alfred Hitchcock, John F. Kennedy, Muhammad Ali, Charles de Gaulle, Jurij Gagarin, Adolf Eichmann, Fidel Castro, Lee Harvey Oswald, Leonid Brežněv, Richard Nixon, Nikita Chruščov, Ella Fitzgeraldová, Jacqueline Kennedyová, John Connally atd.
  • (2019) Dcera Eliho Cohena Sofia Ben-Dorová (59), psycholožka, uvedla, že ji a její matku Nadiu obzvláště rozrušilo, jak byl Eli líčen jako sukničkář, který pořádal sexuální večírky pro nejvyšší syrské představitele, a potvrdila, že nebyl sukničkář, ale velmi skromný a konzervativní muž, který vedl svůj každodenní život.
  • Sacha Baron Cohen měří 180 cm, zatímco Eli Cohen měří pouhých 180 cm.
  • Když v roce 1961 začínal jako "syrský obchodník", bydlel Eli Cohen krátce na adrese 375 Lavalle (bet. 25 de Mayo & Reconquista) v argentinském hlavním městě Buenos Aires. Dnes se bytový komplex téměř nezměnil.
  • V celém seriálu je Izrael zobrazen jako vymazaný a šedý, zatímco místa, kde Cohen pracuje jako Kamel Thaabeth, jsou jasně barevná. Červená a žlutá barva jsou občas zvýrazněny v rámci zobrazované šedi Izraele, protože jsou barvami nebezpečí, respektive opatrnosti.