Zlý dům

55%
Po oslavě narozenin slepého důchodce Karla Zíchy je nalezen ve svém bytě jeho přítel Jan Meduna bez známek života. Meduna se často chlubil svými penězi na vkladní knížce. Ta ale zmizela! Nešťastná náhoda v podobě úniku plynu se nakonec ukáže jako dobře promyšlené maskování vraždy. Léky, které bral nemocný Meduna, byly vyměněny za prudký jed. Podezřelých je řada – Medunova nevydařená dcera, alibi nemá ani železničář, v podezření je i slepý Zícha, který zřejmě ví ze všech nájemníků domu nejvíc…



Pete69
Pete69
29 978 bodů
5
Obyčejná detektivka s výborným Ladislavem Peškem, ale to je vše, co stojí za více slov. Příběh je to standardní, ale co se mi vůbec nelíbilo, byl naivní a hlavně pořádně odfláknutý konec. Zlý dům není nic, co by mělo urazit, ale určitě nadchne jen málokoho.
avenis
avenis
8 196 bodů
4
Rozvláčné drama s retrospektivními prostřihy o jedné loupeži a vraždě. Zajímavá ještě papulatá Balzerová, tehdy ještě Havránková. A Jaroslava Pokorná, zde mládě, později proslulá jako manželka trenéra Hnátka. Tragický Pešek, jak to uměl vždy. (5.11.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Zlý dům (více)
  • Československo Zlý dům
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění