Nine Inch Nails - Starfuckers, Inc.

77%

Zajímavosti 5

  • Píseň a videoklip se zabývají sobeckou marnivostí a povrchní komercializací slávy.
  • Text písně obsahuje verš "You're So Vain", který odkazuje na stejnojmenný hit Carly Simon.
  • Vydání singlu mění původní název písně a nahrazuje písmeno "f" písmenem "s", čímž vzniká název "Starsuckers, Inc.", který umožňuje vydání písně v rádiu a televizi. Výraz "starfuckers" se objevil zejména v textu písně "Star Star" skupiny The Rolling Stones z roku 1973, která se podobně zaměřuje na hvězdnou slávu, personu, popularitu a výhody s tím spojené.
  • Videoklip spolurežíroval Marilyn Manson, kterého Trent Reznor pomohl objevit. Reznor s ním podepsal smlouvu u svého labelu Nothing Records, spoluprodukoval jeho předchozí alba a v polovině 90. let s ním absolvoval turné. Koncem devadesátých let se pohádali a Reznor ho v roce 1997 v rozhovoru pro časopis Spin označil za "kariéristu". Mansonova spolurežie a překvapivé vystoupení ve videoklipu i společné živé vystoupení v roce 2000 fanouškům naznačily, že obnovili své přátelství.
  • Video satirizuje popovou hvězdu, zejména populární osobnosti této scény, jako jsou Fred Durst, Marilyn Manson, Billy Corgan, Michael Stipe, Gene Simmons, Paul Stanley, David Lee Roth, Garth Brooks, Mark McGrath, Courtney Love, Cher, Mariah Carey a Whitney Houston. Dělá si také legraci z osoby Trenta Reznora, který zapadá do popové hudební scény.