Císařův pekař - Pekařův císař

83%
Císařův pekař - Pekařův císař
První díl klasického filmu se skvostným hereckým obsazením rozděleného na dvě poloviny, nazvaný "Císařův pekař", líčí osudy pekařského tovaryše Matěje Kotrby, který rozdal chudému lidu rohlíčky (obzvláště vypečené), určené císaři Rudolfu II. Za tento svůj čin byl uvržen do hladomorny. Císař Rudolf na jedné své výpravě objevil bájného Golema, kterého chtěl oživit. Těmito plány se zaobíral i celý císařův dvůr, který chtěl Rudolfa svrhnout z trůnu a za pomoci Golema se zmocnit vlády nad celým světem. Druhý díl, nazvaný "Pekařův císař", líčí další Matějovy osudy. Tomu se mezitím podařilo utéct z vězení a díky své podobě s císařem dokonce vystupuje v jeho úloze. Jeden z císařových odpůrců objevil tajemství oživení Golema - zázračný šém. Mezi spiklenci, kteří chtěli použít Golemovu sílu k ničení a mezi Matějem, který chtěl použít jeho síly k pomoci prostému lidu, se tak o šém rozvine uruptný boj...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Krásná pohádka,která neodmyslitelně patří k vánocům. Jan Werich je sám o sobě pohádkový a vždy se na něj rád dívám a poslouchám jeho příjemný hlas. Císařův pekař - pekařův císař je jedna z nejklasičtějších pohádek,kterou můžete vidět na televizních obrazovkách.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Propaganda je z této pohádky cítit na sto honů, přesto se od toho dokáži odprostit a tuto dvoudílnou ( tak nám je v dnešní době podávána ) pohádku, či komedi si vždy užiju. Jan Werich je v tomto díle skvostný. Zahrál císaře Rudolfa skvěle ( Matěje samozřejmě také ). První část se mi líbí o trošku méně, než ta druhá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Budovatelské nadšení v čisté podobě - a působí to tak krásně a neškodně. A to nemyslím ironicky. V tomhle filmu to prostě funguje. Což je v podstatě i trochu strašidelné.


Dodatečné informace

Původní název:
Císařův pekař - Pekařův císař (více)
  • Československo Císařův pekař - Pekařův císař
  • Československo Císařův pekař – Pekařův císař
  • Československo The Emperor's Baker – The Baker's Emperor
Premiéra v ČR:
2. 6. 2021
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Císařův pekař - Pekařův císař je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch