Cesta ke štěstí

43%
Cesta ke štěstí
Cesta ke štěstí

Hlavní hrdinka Vlasta Tomešová se touží stát traktoristkou místního zemědělského družstva a navzdory mnoha překážkám se jí to nakonec podaří. Ve snímku najdeme celou řadu postav a postupů, které jsou typické i pro další podobné snímky tohoto období: nedůvěřivý otec, bránící dceři uskutečnit svůj plán se změní a nakonec souhlasí i se vstupem do družstva; milostná zápletka, která stojí až v druhém plánu ale např. i fascinace strojem a novou technologií či zakončení filmu v podobě rozorávání mezí.




Fingon
16 886 bodů
6
Po filmařské stránce se snímku dá vytknout jen málo. Ubíhá slušně, příliš nenudí, ale také není nezamýšleně směšný. Po stránce ideologické je možná o dosti nebezpečnější, neboť se tu kupodivu příliš nesoudruhuje. Největším zlem filmu je ovšem propagace rozorávání mezí, na kteroužto praktiku dnes taky docela doplácíme.
martin2560
martin2560
636 bodů
3
Film kde se sice moc nesoudruhuje,ale! Budovatelský je to až až.V dnešní době to sice není už tak nebezpečné,ale stále nám to připomíná tu špatnou cestu kam jsme se tenkrát vydali.Film je v podstatě o mechanizaci JZD pomocí traktorů a samozřejmě žen.Ktere po celý film dokazují že oni mají "koule" na to sednout na traktor a rozorat pole....V dnešní době odpad.

Dodatečné informace

Původní název:
Cesta ke stestí (více)
  • Československo Cesta ke štěstí
  • Československo Cesta ke stestí
  • Československo Der Weg zum Glück
  • Československo Way Leading to Happiness
Premiéra v ČR:
19. 10. 1951
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění