Éra Supermanů

69%

Zajímavosti 12

  • Model postavy Mala Duncana z filmu Young Justice (2010) je použit pro jednu z postav přítomných v Ace of Clubs během Bibbova proslovu.
  • Když se ukazují různé novinové stránky, ta s Eradicatorem je přímou poctou Action Comics #690, kde je Eradicator zobrazen.
  • Třináctý díl animovaného filmového vesmíru DC.
  • Název filmu je inspirován povídkou "The Reign of the Superman" (leden 1933), kterou napsali a ilustrovali tvůrci Supermana Jerry Siegel a Joe Shuster pět let před vytvořením Muže z oceli.
  • Prezidentkou Spojených států je v tomto filmu žena jménem Joan Daleová. Joan Daleová je také jméno superhrdinky z období druhé světové války z Quality Comics známé jako "Miss America". DC později získalo práva na mnoho postav Quality Comics, včetně Miss America, a později ji retro podfouklo do komiksových příběhů Justice Society a All Star Squadron z období druhé světové války (někdy fungující jako obdoba Wonder Woman.).
  • V komiksech DC byl Eradicator kryptonský artefakt, který byl sestrojen, aby zachoval kryptonské formy života tím, že "vyhladí" všechny nepřátelské formy života. V dospělosti jej dostal Clark a Eradikátor je zodpovědný za vybudování pevnosti samoty. Nakonec se Eradikátor stal vnímavým a vyzval Clarka, protože nesouhlasil s jeho motivy. Eradikátor byl poražen a považován za zničeného, ale jeho podstata přežila a po Clarkově smrti rukou Doomsdaye se jeho hmotné tělo spojilo s Clarkovým, aby mu dodalo energii na vybudování vlastního těla, které bylo totožné s Clarkovým. Měl téměř všechny Supermanovy schopnosti s výjimkou energetických výbojů vycházejících z jeho rukou místo očí a nemohl již absorbovat žluté slunce, protože jeho nové tělo nebylo ve skutečnosti kryptonské.
  • Cress Williams, který namluvil postavu Ocelového / Johna Henryho Ironse, ztvárnil titulní postavu superhrdiny také v hraném televizním seriálu "Black Lightning" (2018). Obě postavy pocházejí z komiksů DC Comics.
  • V komiksech Eradicator nebyl hologram, ale měl fyzickou podobu, která vznikla přeměnou kusu betonové desky v Supermanově hrobce na humanoidně vypadající tělo. A na rozdíl od filmu, kde Eradiactor poskytoval Kal-elovi sluneční záření, v komiksu musel sluneční záření absorbovat Kal-el, který byl umístěn v kryptonské regenerační matrici; ta sloužila k vytažení slunečního záření, které bylo uloženo v jeho buňkách. Matrice oživila jeho tělo, ale jeho síla byla pryč kvůli tomu, že Eradicatior absorboval všechny solární zásoby pro sebe.
  • Cameron Monaghan, který namluvil Superboye / Kon-Ela, ztvárnil další postavu z DC Comics v seriálu Gotham (2014-2019). Hrál dvě postavy, dvojčata Jeroma a Jeremiaha Valesky, kteří oba sloužili jako seriálový předobraz Jokera.
  • Tony Todd, který ve filmu namluvil Darkseida, si zopakoval svou roli ze speciálních filmů Lego DC Comics Super Heroes.
  • Film Smrt Supermana a jeho pokračování Vláda Supermanů se 13. a 14. ledna 2019 dostanou do celostátních kin v USA jako dvojfilm společnosti Fathom Events.
  • Jerry O'Connell a Rebecca Romijn, kteří ztvárňují Supermana a Lois Lane, jsou skutečnými manželi.