Amsal

73%

Zajímavosti 5

  • Cho Seung-woo: Kim Won-bong.
  • Lee Jung-jae, Jun Ji-hyun, Dal-su Oh a Choi Deok-moon si společně zahráli ve filmu Zloději (2012), který rovněž režíroval Dong-hoon Choi.
  • 10. srpna 2015 podal spisovatel Choi Jong-rim žalobu na režiséra Dong-hoon Choie, produkční společnost Caper Film a distributora Showbox, v níž tvrdí, že různé prvky filmu Assassination, včetně prostředí a hlavní ženské postavy, se velmi podobají prvkům jeho knihy Korean Memories vydané v roce 2003. Choi požaduje odškodné ve výši 10 miliard wonů (8,5 milionu USD) a soudní zákaz uvádění filmu v kinech. Společnost Caper Film tyto nároky odmítla a vyvrátila, že ženská postava v Choiově románu není odstřelovačkou a že v protijaponském hnutí byly atentáty běžné. Ústřední okresní soud v Soulu zamítl žádost Choi o vydání soudního příkazu k zastavení promítání filmu v kinech a 19. srpna 2015 rozhodl, že abstraktní shrnutí nemůže být chráněno autorskými právy, ženské postavy v románu a ve filmu jsou "zobrazeny zcela odlišným způsobem", přičemž plán atentátu není v románu hlavním bodem zápletky, a že vedlejší postavy Kim Koo a Kim Won-bong jsou skutečné historické postavy, a proto je nelze považovat za zdroj podobnosti mezi oběma díly.
  • Film Amsal (2015) se natáčel pět měsíců v Šanghaji a Soulu. V Goyangu v provincii Gyeonggi byla vytvořena speciální scéna o rozloze 13 500 metrů čtverečních, která měla obnovit ulici Seosomun v Gyeongseongu. Zbytek natáčení probíhal na šanghajské scéně v Chedunu, která je 27krát větší než scéna v Hapcheonu v provincii Jižní Gyeongsang (v Chedunu se natáčel i čínský film Touha, opatrnost (2007)).
  • Lee Jung-jae kvůli roli zhubl přes 15 kg.