Vacation Friends

66%
Vacation Friends
Plakát traileru
Když se spořádaný pár, který se na dovolené v Mexiku bavil s bláznivým párem, vrátí do Států, zjistí, že bláznivý pár, který potkali v Mexiku, je sledoval domů a rozhodl se, že si z nich vystřelí.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Vacations Friends vsadili na momentální Booom, který se točí kolem Johna Cenu. Ten se v posledních letech osvědčil jako komediální herec a tak je potřeba kout železo dokud je žhavé. Osobně ho mám jak komika také rád, ale tady se tak strašně tlačilo na pilu až to bylo vyloženě otravné. Na můj vkus je celý film až moc "crazy" a uřvaný. Zasmál jsem se párkrát a to je na délku 103 minut hrozně málo.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
5.5
Již název snímku prozrazuje, co je v tomto příběhu motorem. A tento motor už byl zpracován v tolika variacích, že opět dochází k tomu, že se po námětové stránce nejedná o žádné překvapení. Ano, ti přátelé z dovolené jsou naprostí šílenci, kteří hlavní postavy příběhu v jejich životě zcela ovlivní. Jako příklad lze uvést třeba snímek ´A co Bob?´ (1991) nebo ´Ta druhá´ (2020), kde je v této pozici pro změnu žena. Takže tentokrát tu máme již partnerskou dvojici, a to obou pohlaví, na dovolené, kde dojde ke střetnutí s partnerskou dvojicí jinou, taktéž obou pohlaví, jen rasově odlišných, kteří si plně, až přepáleně, užívají života. No jasně, potkat takové šílence na dovolené je radost. A tak je čeká spousta letního dobrodružství, zmatků, nedorozumění a podivností, které jsou po divácké stránce snad ještě stále zárukou dobré zábavy. kazí to prostě naprosto předvídatelný děj, čímž vzniklé vtípky bohužel zanikají. John Cena se snaží charakter šílence pojmout podobně, jako Jim Carrey ve snímku ´The Cable Guy´ (1996), a dá se říct, že se mu to snad i daří. Kdo je pro porovnání křečovitější? Lil Rel Howery svou roli pojal v podstatě stejně, jak by to zahrál Martin Lawrence, či Eddie Murphy. Scénář bohužel jen shromažďuje nápady z různých předešlých filmů, což do vínku popularity moc nepřidává. Samozřejmě také nesměl být opomenut kodex BLM a LGBT… . Tentokrát lesbická scéna bělošky s černoškou. Něco takového zkrátka musí být vždy, všude a za každých okolností. Takže celý tento filmový počin působí jen jako doplnění filmové knihovny streamovacích služeb.
p.a.douch
p.a.douch
8 377 bodů
6
Takže tenhle film byl celkem překvapením. Čekal jsem spíš velký problém, ale vlastně to je lehce nadprůměrná komedie. Zběsilost Rona (John Cena) a Kyly (Meredith Hagner) je celkem osvěžující, ale dlouho bych s nimi dovolenou trávit nechtěl. Dění na svatbě je už taková typická americká pohádka. Ale dobrá 60 procent dám.

Dodatečné informace

Původní název:
Přátelé z dovolené (více)
  • USA Vacation Friends
  • USA Přátelé z dovolené
Premiéra v ČR:
11. 1. 2022
Země původu:
USA
Čeština:
Vacation Friends je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vacation Friends


Podobné


Powered byJustWatch