The Angel

67%

Zajímavosti 10

  • Když Ašraf Marván volá z veřejného telefonu na izraelské velvyslanectví, vloží před voláním minci. Veřejné telefony ve Velké Británii v této době takto nefungovaly. Volající vytočil číslo a minci musel vložit až po spojení hovoru, nikoli před vytočením.
  • Během nedatovaného druhého kontaktu s "Alexem", agentem Mossadu, je prezentována informace o místě pobytu Aliho Hassana Salameha, hledaného za útoky na mnichovské olympijské hry, ukrytá v novinách z 28. května 1971. K mnichovskému masakru došlo v září 1972. Jelikož je zřejmé, že schůzka se odehrála v letech 1972 až 1973 (po olympijských hrách a před jomkippurskou válkou), nedává smysl použít noviny z roku 1971.
  • Ašraf Marván získal titul v roce 1965. Gamal Abdel Násir Zemřel v roce 1970. Ve filmu se Ašraf dozvídá špatnou zprávu o Násirově smrti během přednášky na univerzitě.
  • V hospodě Bag o Nails tančí diskotéku na "Get Down Tonight" od KC and The Sunshine Band a pijí panáky. Rok 1970 by byl na disko tance příliš brzy. píseň KC and the Sunshine Band vyšla v roce 1975. Pití panáků, které je dnes v 21. století běžné, by bylo v roce 1970 ve Velké Británii velmi neobvyklé.
  • Píše se rok 1970 a Marwan jde do baru "Bag o' Nails". Hraje skladba "Long Cool Woman in a Black Dress" od skupiny Hollies, která poprvé vyšla v roce 1971. Následně tančí na "Get Down Tonight" od KC and the Sunshine Band, poprvé vydanou v roce 1975.
  • Marván předčítá svému synovi během krátkých návštěv rodiny arabskou verzi slavné pohádky O chlapci, který plakal jako vlk. Když se při jednom z nočních čtení se synem dostane na konec knihy, Marwan si uvědomí, že se stal chlapcem z příběhu a hraje si se skutečnými vlky v rouše beránčím.
  • Marwan Kenzari a Toby Kebbell si společně zahráli také ve filmu Ben-Hur (2016).
  • Jedná se o první původní film společnosti Netflix z Izraele.
  • Postava Diany Ellisové je zjevně inspirována Dianou Dorsovou, britskou herečkou 60. a 70. let, která byla považována za "anglickou Marilyn Monroe". Stejně jako postava v tomto filmu se nechvalně proslavila "večírky pro dospělé", které pořádala ve svém domě, kde zásobovala celebrity alkoholem a drogami a natáčela jejich sexuální styky s mladými hvězdičkami, které se jich mohly účastnit zdarma, pokud zajistily, aby jejich slavní partneři vystupovali ve správných úhlech pro skryté kamery. Není známo, zda se skutečná Diana Dorsová a Ašraf Marwan skutečně znali.
  • Ve scéně v hospodě, kdy Marwan odchází ze schůzky s Dannym ("Alexem"), je vidět nápis "Pozor na malé výdaje, malá netěsnost potopí velkou loď".