Utop se, nebo plav

69%

Zajímavosti 3

  • Snímky Grand Bath se odehrávají během čtrnácti týdnů v regionu Auvergne-Rhône-Alpes a v Île-de-France. Natáčení začíná 8. února 2017 v pařížském regionu, včetně, v dubnu se některé záběry natáčejí v bazénu Raincy a na parkovišti skladiště Franprix Chennevières sur Marne a koncem dubna se scény filmu natáčejí v několika obcích na jihu Aisny, konkrétně v Grand-Rozoy, Parcy-Tigny a Château-Thierry. Následně se filmový štáb vydává do Isère in Grenoblu a jeho aglomerace, jejíž scény se natáčejí v nákupním centru Leclerc v Echirolles, na gymnáziu Champ-sur-Drac, v kampusu v Grenoblu a na střední škole v Paříži. aglomerace Grenoblu. Lans-en-Vercors je v březnu 2017 součástí natáčecích obcí Iséroises.
  • V létě 2018 byl v Anglii uveden konkurenční film Swimming with Men (2018). Stejně jako Le Grand Bain je i tento celovečerní film inspirován stejným skutečným příběhem švédského klubu.
  • Před natáčením herci sedm měsíců trénovali, zejména s Julie Fabre, bývalou trenérkou francouzského olympijského týmu synchronizovaného plavání. Pokud ta byla zpočátku skeptická, řekla Gillesi Lelloucheovi, že po třech týdnech se věci konečně podaří.