Mladí zabijáci

56%

Zajímavosti 8

  • Sam Levinson říká, že strávil spoustu času prostým čtením toho, co mladé ženy vkládají na internet, a do svého scénáře zapracoval mnoho z tohoto současného feministického diskurzu.
  • Zařazení filmu Assassination Nation do soutěže Film Threat Award This! 2019 podpořil nezávislý filmař a kritik Matthew Roe, který jej označil za svůj nejlepší film roku 2018.
  • Ačkoli film získal převážně pozitivní recenze, stal se kasovním propadákem a jedním z nejvýdělečnějších filmů roku 2018. Předpokládalo se, že film o premiérovém víkendu v 1 403 kinech vydělá kolem 4 milionů dolarů. Po uvedení do kin však nakonec debutoval jen sotva za 1 milion dolarů a v pokladnách kin skončil na 15. místě, což z něj dělá jeden z nejhorších úvodních víkendů pro širokou distribuci v téměř 1 500 kinech. Po dvou týdnech byl film stažen ze stovek řetězců kin na pouhých 15 projekcí po zbytek svého uvedení v kinech. Přestože film zůstal v kinech 14 týdnů (3 a půl měsíce), podařilo se mu vydělat sotva 2,9 milionu dolarů, což je méně než polovina rozpočtu 7 milionů dolarů. Tento film se nakonec stal jednou z největších kasovních bomb roku 2018.
  • Protože film pojednává o dospívajících dívkách a jejich zkušenostech, včetně zkušeností transsexuálních dívek, dal scénárista Sam Levinson (který je dospělý muž) scénář všem dívkám, aby se k němu mohly vyjádřit. Na základě jejich vyjádření skutečně některé věci změnil, upravil nebo přidal.
  • Celovečerní filmový debut Abry a Hariho Nefa.
  • Město ve filmu se jmenuje Salem. Mezi hysterií během čarodějnických procesů v Salemu a událostmi v tomto filmu existuje mnoho paralel.
  • Když se po hackerském útoku hlavní čtveřice postav ocitne u Em doma a kamera zamíří k oknu ložnice, uslyšíte větu: "Dade. Nevěděl jsem, jak jsi velký, tak jsem si to domyslel". Jedná se o hlášku z filmu Hackeři (1995).
  • Důstojník Richter se stává jakýmsi mluvčím hysterického davu a strážcem anarchistického "zákona", takže jeho jméno jistě není náhodné: "Richter" znamená německy soudce.