Ten pravý, ta pravá?

55%
Ten pravý, ta pravá?

Keanu Reeves a Winona Ryder se po dlouhé době potkávají na filmovém plátně v komedii „Ten pravý, ta pravá?“. Setkají se na svatbě jako hosté, ale romantická atmosféra, všeobecné veselí, smích a štěstí je jim protivné. Tenhle víkend je potřeba hlavně přežít, co nejdřív zmizet a nikoho z těch usměvavých svatebních troubů už nikdy nevidět.

Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárním filmu Dracula vytvořili příběh velké, upřímné a čisté lásky. V komedii „Ten pravý, ta pravá?“ do sebe vrazí jako věčně nepříjemní a nabručení samotáři na svatbě, kam prostě museli. Omylem se dají do řeči už na letišti během cesty a hned zjistí, že mají vlastně hodně společného: nenávidí ženicha, nevěstu, svatby a ze všeho nejvíc začnou nenávidět sebe navzájem. Oba by chtěli být úplně jinde, nejlépe sami a hlavně se navzájem nikdy nevidět. Jejich sarkasmus je na akci plné šťastných lidí, kteří se chtějí bavit, postupně od všech ostatních izoluje, až si prostě zbydou a musí si začít povídat. A když si s někým povídáte a pijete u toho víno, může se nakonec stát cokoliv. Někde hluboko možná mají i srdce, nechtějí se ale s nikým bavit, od všeho si drží odstup, někdy jsou hodně nepříjemní a svoje okolí častují ironií a sarkasmem. Jsou na zabití, přesto máme filmové bručouny rádi. Nejen proto, že očekáváme jisté napravení, ale především proto, že jsou prostě neodolatelní. Jack Nicholson v Lepší už to nebude, Harrison Ford v Šest dní, sedm nocí, Ondřej Vetchý s Bezva ženskou na krku, Julia Roberts ve Svatbě mého nejlepšího přítele anebo zlobr Shrek ve své bažině. Budou Keanu Reeves a Winona Ryder stejně nesnesitelní? (Bontonfilm)




Recenze: Ten pravý, ta pravá?

Kinobox.cz
60%

Pokud se vám stýská po nezávadném a relativně břitkém humoru Přátel a chcete ho vidět non-stop skoro 90 minut (ano, film je naštěstí krátký) v podání dvou kvalitních herců, tak je Ten pravý, ta pravá? film pro vás. Pokud chcete dělat vědeckou analýzu dnešního stavu hollywoodské romantické komedie, tak také. Pokud jste někde mezi tím... Tak jen s přimhouřením obou očí.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Bylo milé vidět opět spolu před kamerou Ryder a Reevese,ale to je tak vlastně vše. Ze začátku jsem se i dobře bavil a vzájemné slovní přestřelky dvou hlavních protagonistů jsem si i užíval,ale čeho je moc toho je příliš a tak mi to začalo po chvíli i vadit. Toho slovního průjmu bylo tolik a tolik. Občas ty dialogy hodně skřípaly a působily dost strojeně. Vůbec to na mne nepůsobilo přirozeným dojem a to byl pro mne kámen úrazu.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
2
ČSFD: "příběh velké, upřímné a čisté lásky". Přijde mi že každé z těch šesti slov je lež, nebyla tam láska a už vůbec tam nebyl příběh! Celkem zajímavá scéna na letišti před Gate, jinak ale hrůza. Aspoň styl, kterým se prezentuje Frank je tak poněkud John Wickovský. Extrémně natvrdo tlačená scéna v savaně, to jako fakt zažene šelmu tím divným zvukem, a pak si s Winonou vrznou?! Celý sex působil suše, nic prostě žádné emoce. Dost možná nejhorší filmový sex, jaký jsem viděl. Celkově se ve filmu vůbec nic neděje, ani s hudbou vůbec tvůrci neumí pracovat. Mít dva takové herce a stvořit tohle?! SHAME! 20%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
4
Neobratný pokus o komedii v kousavém stylu Woodyho Allena, na který nemá Victor Levin režijně ani scenáristicky. Ty dvě hvězdičky jsou jen za ústřední dvojici, která ze svých postav dostává maximum (možná i víc, než by si Levin zasloužil) a za jejich nasazení v dlouhých scénách bez střihu, kdy vedou náročné kulometné dialogy. Kdyby byly aspoň o trošičku přirozenější, mohla z toho být (když už nic) obstojná vztahovka. Takhle se ale jen tlačí a tlačí a nakonec z toho nic není.

Dodatečné informace

Původní název:
Destination Wedding (více)
  • USA Ten pravý, ta pravá?
  • USA Destination Wedding
Premiéra v ČR:
30. 8. 2018
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Ten pravý, ta pravá? je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch