Bohatství chudých

62%
Bohatství chudých
Plakát traileru

Všichni v italské vesnici Torresecca vědí, že je rodina Tucciových chudá. Její členové se však navzdory zoufalému nedostatku peněz snaží být šťastní. To všechno se změní v den, kdy vyhrají v loterii sto milionů eur. Přestěhují se do luxusního hotelového apartmá v Miláně a začnou utrácet jako šílení. A tak je na jejich novém majordomovi, aby jim vysvětlil, že být v dnešní době bohatý neznamená to, co představují – žádná drahá Ferrari, nýbrž kola, žádná opulentní jídla, ale veganská strava, a tak dále. A když se jeden ze členů rodiny zamiluje do servírky, která nenávidí bohaté lidi, Tucciovi začnou předstírat, že jsou zase chudí. Díky všem zmatkům, které obklopují jejich nově nabyté bohatství, si rodina začne uvědomovat, že ať už chudí nebo bohatí, nejšťastnější jsou ve chvíli, kdy mohou být spolu a sami sebou. (HBO Europe)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Bohatství chudých je důkazem, že Italové stále ještě umí točit bláznivé komedie. Už od prvních minut se snímek nese ve velmi příjemném duchu a střídá se vtip za vtipem. Samozřejmě né každý padne na úrodnou půdu,ale většina je vážně k popukání. Hodně za to může fakt,že rodina Tucciových je výborně napsaná a hlavně i obsazená. Nechybí zde typická italská teatrálnost a přehrávání,takže maximální spokojenost. Závěr je dojemný,ale stále se drží na zábavné vlně. Ve snímku si střihla roli i paní Mazzamauro jenž je známa jako úřednice Silvani z Účetního.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
5
Věčné téma o tom, kterak chudá rodina k bohatství přišla. Buď honosným děditstvím, anebo, a to je nejčastější, výhrou v loterii. V tomto příběhu je druhé správně. Nutno dodat, že se jedná o italský remake francouzského snímku ´Les Tuche´ (2011), který se do této chvíle dočkal čtyř filmových dílů. Italští tvůrci tedy původní francouzský počin zcela okopírovali, jen tomu dodali ryzí italskou ctižádost a náturu. Filmový společenský střet mezi bohatstvím a chudobou, který bohužel nemá čím překvapit. Vulgární vtípky v kontrastu s luxusním prostředím také nedají si nepřipomenout Bohuše ve snímku ´Dědictví aneb Kurvahošigutntág´ (1992) a to například scénu oběda vesničanů v luxusní restauraci. Značně provařené téma již dokáže vyprodukovat jen omšelý humor, který i přes značnou výřečnost protagonistů a charakteristickou ztřeštěnost rodiny má prostě ohromný problém diváka pobavit. Hlavní myšlenka sice vyzývá k zamyšlení o smyslu bohatství, což je podpořeno řadou nejrůznějších klišé týkající se bohatých lidí, ale toho si asi málokdo všimne. Italové měli do toho dát také svůj pověstný italský humor, kterým by se od francouzského snímku odlišoval, ale bohužel. Spíše tak dojde k nemalému diváckému zklamání. Možná snad potěší přítomnost Anny Mazzamauro, která je známá ze snímků Paola Villaggia týkající se především pana účetního Fantozziho.

Dodatečné informace

Původní název:
Poveri ma ricchi (více)
  • Itálie Bohatství chudých
  • Itálie Poveri ma ricchi
  • Itálie Poveri ma Ricchi
Země původu:
Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bohatství chudých