Studená válka

72%
Studená válka

V období budování stalinského Polska, ale také moderní západní Evropy se odehrává příběh velké osudové lásky zpěvačky Zuly a skladatele Wiktora. Nedokážou žít spolu, ale zároveň se fatálně přitahují a nevydrží být bez sebe. V kulisách Varšavy, Berlína a Paříže zní jazzová a folklorní hudba a Zula s Wiktorem rozehrávají nádhernou, ale hořkou baladu, svoji vlastní studenou válku. Kunderovsky laděným milostným eposem navazuje Pawel Pawlikowski na úspěch oscarové Idy. Za dílo nabité elektrizující hudbou i obrazovou krásou byl na festivalu v Cannes odměněn Cenou za nejlepší režii.  (Aerofilms)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Film o tom, že je jedno, jestli jste na západě nebo východě, když jste idioti, co prostě neumí žít. Přestože jde o film založený na skvěle využívané hudbě, tak se mi na něj především nádherně koukalo - místy byl ten zážitek až hypnotický.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zážitek který zraje. Sebejistý styl vyprávění, a to jak se po střihu scény dozvíme její konec až tak ledabyle v té další.. velká frajeřina.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Herecky je Studená válka hereckým koncertem ústředního dua, ve kterém je zajímavý prostor ještě pro dva zajímavé epizodické charaktery. Postavu režiséra Michela hraje známý francouzský režisér Cédric Kahn a druhého přesvědčeného bolševika Borys Szyc. Jak už to tak bývá doma není nikdo prorokem. Poláci režisérovi vytkli, že se od komunismu ve filmu více nedistancoval a neukázal jeho hrůzu v celé své hanebnosti. To je ale samozřejmě nesmysl. Z tohoto filmu vás bude mrazit po celou dobu a tvůrci k tomu nepotřebují žádné křičící policajty od tajných.


Dodatečné informace

Původní název:
Zimna wojna (více)
  • Francie Studená válka
  • Francie Zimna wojna
  • Francie Cold War
Premiéra v ČR:
12. 7. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie, Polsko, Velká Británie
Rozpočet:
4,95 mil. USD
Tržby:
18,75 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Studená válka je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch