Kobayashi-san Chi No Maid Dragon

79%

Zajímavosti 4

  • Fafnir (Daisuke Ono) se svou lidskou podobou podobá Sebastianu Michaelisovi z filmu Černý komorník (2008). Fafnira i Sebastiana namluvil Ono.
  • Druhá série byla ohlášena v únoru 2019 a její výroba byla odložena o dva roky kvůli červencovému žhářskému útoku, při kterém bylo zapáleno studio Kyoto Animation, bohužel zahynulo 36 lidí a dalších 34 zaměstnanců bylo zraněno, včetně režiséra seriálu Yasuhiro Takemota a výtvarné ředitelky Mikiko Watanabe. Předpokládalo se, že druhá série bude zrušena nebo přinejmenším změní studio, než bylo řádně oznámeno, že se vrátí s pevně stanoveným datem 2021 a že se k její produkci vrátí Kyoto Animation.
  • Tento seriál byl posledním, na kterém Yasuhiro Takemoto pracoval jako režisér série před svou smrtí v roce 2019. V roce 2021 se ještě bude podílet na druhé sérii.
  • Fafnir a Quetzalcoatl (Lucoa) jsou jména mytologických bytostí. Fafnir byl drak v severské mytologii a Quetzalcoatl pochází z aztécké mytologie (i když je popisován spíše jako opeřený had než drak).