Akční park

53%

Zajímavosti 5

  • V jednu chvíli má Boogie (Eleanor Worthington-Cox) na sobě tričko s nápisem "Teenage Kicks". Jedná se o odkaz na píseň skupiny The Undertones. Píseň zazní v tomto filmu i v televizní show Jackass při kaskadérských kouscích High Dive 2.
  • Johnny Knoxville tvrdí, že při natáčení filmu Action Point utrpěl více zranění než při kterémkoli jiném filmu své kariéry. Tato zranění zahrnovala čtyři otřesy mozku, zlomenou ruku, poškozený meniskus, ránu bičem, stehy a ztrátu několika zubů. Při kaskadérském kousku Alpine Slide mu dokonce dvakrát vypadla oční bulva z důlku, protože mu při nárazu zmizela očnice.
  • Johnny Knoxville při natáčení prováděl vlastní kaskadérské kousky, kvůli kterým musel během čtrnácti týdnů několikrát na pohotovost.
  • Johnnymu Knoxvillovi dvakrát vyskočila oční bulva z důlku poté, co se zranil při natáčení scény na horské skluzavce.
  • Film je volně inspirován dnes již neexistujícím Action Parkem ve Vernonu v New Jersey, který byl poprvé otevřen v roce 1979. Tento park byl mnohými považován za jeden z nejnebezpečnějších zábavních parků ve Spojených státech. Je známo, že nejméně šest lidí zemřelo v důsledku incidentů, k nimž došlo v původním parku. Park byl uzavřen v roce 1996 a později byl znovu otevřen pod novým vlastníkem jako Mountain Creek. Po další změně vlastníka se park v sezónách 2014 a 2015 krátce přejmenoval zpět na Action Park a v roce 2016 se vrátil k názvu Mountain Creek, aby se distancoval od nechvalné pověsti bývalého parku. O skutečném parku byl natočen dokumentární film Action Park (2020).