The Outlaws

74%
The Outlaws
Plakát traileru
Seok-do Ma je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných policistů sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Asijská akční pecka, která mi náramně zpříjemnila večer. The Outlaws vychází ze skutečných událostí, které se odehrály v roce 2004. Je mi zcela jasné, že si toho tvůrci hodně domysleli a přetvořili k obrazu svému, tak aby byl film co nejzajímavější. Pokud je však alespoň půlka pravdivá, tak je to k neuvěření. Nechybí zde hromada akce, která je prosáklá krví. Veškeré spory se zde totiž řeší zásadně ručně (ehm noži a sekery) takže není nouze o povedené souboje plné brutality. Již od prvních minut jsme v tažení do děje a stále se něco děje. Není tak divu, že dvě hodiny utekly jako mrknutí oka. Hlavní hrdina v podání Dong-seok Ma je slušný řízek, ale hlavně naprostý sympaťák, kterému nejde nefandit. Hlavně díky němu nabízí snímek i řadu zábavných momentů. Každý pořádný hrdina však potřebuje kvalitního protivníka a zde byl tedy opravdu kvalitní. Kye-sang Yoon je naprostý šílenec, který se svými přisluhovači terorizuje okolí. Každý kdo má s jeho gangem problém skončí rozsekaný na kousky a to už mluví za vše. Pokud dostanete chuť na pořádnou chlapskou podívanou, tak zkuste dát šanci tomuto snímku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
8.5
I ta jihokorejská kinematografie v oblasti akčních thrillerů umí překvapit. Proč jsou jejich snímky u nás tak opomíjené? Klasické téma o válce gangů a policejním vyšetřovatelem mezi nimi. Ten svým charakterem hodně připomíná policajty ztvárněné Belmondem. Vizuální stránka je typická pro asijský film, avšak přeci jen se krapet odlišuje určitou volností. Dravost ale v sobě stále má a tak v tomto žánru určitě přináší nezdolný akčně dramatický filmový zážitek, který místy přináší i scénky k mírnému pousmání. Plně o akční komedii se však nejedná.

Dodatečné informace

Původní název:
범죄도시 (více)
  • Jižní Korea The Outlaws
  • Jižní Korea 범죄도시
  • Jižní Korea Ciudad sin ley
  • Jižní Korea Psanci
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
5,88 mil. USD
Tržby:
52,95 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce The Outlaws