Sněhurka

AI
69%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 8

  • Bude vydán tři měsíce poté, co originál oslaví 86. výročí.
  • Martin Klebba hraje trpaslíka ve filmu o Sněhurce už potřetí. Předtím hrál ve filmu Sněhurka: (2001) a Zrcadlo v zrcadle (2012).
  • Nalíčit Gal Gadot starou babiznu trvalo čtyři hodiny.
  • Podle časopisu Entertainment Weekly byl tento film původně koncipován v roce 2012 jako převyprávění bojových umění s názvem "Sedm", v němž sedm trpaslíků byli místo toho mniši, kteří využívali své moudrosti k výcviku mladé ženy, aby se dokázala bránit a bojovat proti mocnému zlu. Film byl odložen poté, co byly ve stejném roce uvedeny do kin další dva převyprávěné filmy o Sněhurce: Zrcadlo v zrcadle (2012) a Sněhurka a lovec (2012).
  • Po filmu Aladin (2019) je to druhý film Paseka a Paula od Disneyho.
  • Gal Gadotová i Rachel Zeglerová si ve filmové sérii DC Extended Universe zahrály řecká božstva. Gadotová hraje Dianu Princeovou/Zázračnou ženu a Zeglerová Antheu. Obě se předtím společně objevily na plátně ve filmu Shazam! Zuřivost bohů (2023).
  • V říjnu 2016 byla oznámena hraná adaptace Sněhurky a sedmi trpaslíků. Scénář napsala Erin Cressida Wilsonová, zatímco Benj Pasek a Justin Paul, kteří napsali nový písňový materiál i pro hranou adaptaci Aladina (2019), pro projekt složí nové písně. Do září 2019 se na pozici režiséra upsal Marc Webb. Hlavní natáčení mělo původně začít v březnu 2020 ve Vancouveru, ale kvůli pandemii COVID-19 bylo natáčení odloženo na jaro nebo léto 2021. Natáčení skončilo 8. července 2022.
  • Benj Pasek a Justin Paul z La La Landu (2016), Největšího showmana (2017) a broadwayského muzikálu "Dear Evan Hansen", který získal cenu Tony, pro tento film napsali původní písně.