Drazí běloši

61%

Zajímavosti 10

  • Tessa Thompsonová si dříve zahrála Samanthu Whiteovou (současná role Logana Browninga v tomto seriálu) ve filmu Dear White People (2014) a později se připojila k obsazení seriálu ve 2. sérii jako Rikki Carterová.
  • Ačkoli 1. série strukturálně rozvíjí stejný příběh jako původní film, v seriálové adaptaci dochází k výrazným změnám v dramatickém oblouku postav Coco Connersové, Troye Fairbankse a Deana Fairbankse (Troyova otce). V seriálu si Coco dobře uvědomuje sociální problémy v kampusu a akceptuje svou rasu a barvu pleti, přičemž si často vybírá strany, které lépe odpovídají jejím osobním zájmům, ale ve filmu nejenže svou rasu a barvu pleti zanedbává a chová se jako "bílá kočka", jak říkávali její kamarádi, ale také se vyhýbá vztahům s lidmi stejné barvy pleti. Troy ve filmu vždy dělá rozhodnutí, která prospívají zájmům bílých studentů, protože jeho otec věří, že je to nejsnazší způsob, jak může černoch uspět ve světě bílé politiky. Ačkoli je Troyův otec náročný a jeho vliv na Troye je ve filmu i v seriálu dusivý, v seriálu pan Fairbanks vznáší zcela opačné řeči a nyní požaduje, aby se jeho syn věnoval politické kariéře, protože černoši potřebují své zástupce.
  • V S02E01 Joelle (Ashley Blaine Featherson) říká Samovi (Logan Browning), že Lionel (DeRon Horton) je "silný, chytrý a láskyplný". Poté oba zazpívají malý kousek písně. Písní je "Someone To Call My Lover" od Janet Jackson.
  • Brandon Bell a Marque Richardson jsou jediní dva herci z původního filmu, kteří si zopakovali své pravidelné role Troye Fairbankse a Reggieho Greena. Brandon Alter a Nia Jervier si také zopakovali své role George a Kelsey (Cocoina spolubydlící), ale Brandon se objevil jen jako host a Nia není stálým hercem.
  • Postavy Rikki Carterové a Carsona Rhodese ztvárnili herci Tessa Thompsonová a Tyler James Williams. Oba hráli v původním filmu Dear White People a ztvárnili Sama, respektive Lionela.
  • Natáčelo se na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA).
  • Během pilotní epizody sledují herci televizní pořad, který je popisován jako: "Není to jen televizní pořad. Středy "hanobení" jsou epicentrem černošského vysokoškolského života." Je zjevně založen na televizním seriálu "Skandál", v němž hraje Kerry Washingtonová, jako silná černoška. Sdílí dokonce i stejné blikající úvodní titulky. Zobrazená scéna je mnohem pikantnější, než ve skutečnosti byl "Skandál".
  • Samovo čelo je stejné jako čelo Noly Darlingové ve filmu Spikea Leeho z roku 1986 She's Gotta Have It. Stejný tvar a styl, oba také drží svíčky.
  • Samův několikadenní slovní souboj s anonymním účtem na Twitteru vychází ze zkušeností Justina Simiena s trolly na Twitteru po premiéře 1. série. Podle jeho rozhovoru pro IndieWire.com však "nikdy nešel tak tvrdě a tak dlouho jako Sam", ačkoli bylo nutné si uvědomit, kolik energie tím plýtvá.
  • Tessa Thompsonová, která v původním filmu hrála Sam Whiteovou, se ve druhé sérii objeví jako Rikki Carterová.