England Is Mine

54%

Zajímavosti 4

  • Po setkání s Johnnym Marrem ze skupiny The Smiths režisér Mark Gill řekl: "Byl opravdu srdečný a opravdu mu lichotilo, že jsme o nich natočili film. Říkal jen samé hezké věci. Říkal, že zná lidi, kteří film viděli a slyšeli o něm dobré věci, a že ho chce vidět. Já jsem mu jen řekl: 'Tak hele, díky, že jsi mi změnil život'. A on mě objal."
  • Název je převzat z textu "I decree today that life is simply taking and not giving, England is mine, it owes me a living" z písně "Still Ill", která se nikdy nedostala do britské hitparády Top 75, ale objevila se na debutovém albu skupiny The Smiths z roku 1984.
  • Film byl celý natočen ve Stretfordu ve městě Manchester ve Velké Británii, rodném městě Stevena Morrisseyho, a na místech, kde se události ve filmu odehrávají. Některé z podchodů, které jsou vidět v titulkové sekvenci filmu, byly po dokončení natáčení zničeny a zasypány místní radnicí v rámci přestavby silnic ve Stretfordu. Zůstal pouze ten se schůdky, který je vidět na konci podchodu v záběrech ve filmu. Filmové scény z metra tak nyní ukazují část Morrisseyho bývalého rodného města, která již neexistuje, a samotný film se stal historickým záznamem čtvrti a Morrisseyho mládí.
  • Majitele obchodu s deskami ve filmu hraje Nigel Young, skutečný majitel obchodu Reel Around The Fountain Records v nákupním centru Stretford Arndale. Název Reel Around The Fountain Records je odvozen od písně, kterou Morrissey a Johnny Marr napsali na debutovém albu skupiny Smiths, přičemž zmíněná fontána se nacházela v centru Stretford Arndale, což Nigela inspirovalo k tomu, aby po ní pojmenoval svůj obchod. Producenti filmu vybavili prázdnou prodejní jednotku v horním patře Stretford Arndale jako obchod s deskami ze 70. let, aby ji použili jako kulisy pro film, Nigelův skutečný obchod byl v době natáčení v roce 2016 v dolním patře, ale pomáhal při vytváření filmových kulis. Od té doby se po přestavbě nákupního centra Reel Around The Fountain Records přestěhoval do nové jednotky v horní úrovni, což je kuriózní případ napodobování umění životem.